Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τα πρώτα πειραματόζωα της Ελλάδος, δόθηκαν άδειες σε ισοβίτες οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ για να δικαιολογήσουν το φακέλωμα!

Διαγωνισμός για τα «βραχιολάκια»
Προχωρούν οι διαδικασίες για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης των κρατούμενων με τα ειδικά βραχιολάκια. Χθες αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διακήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με το χαρακτήρα του επείγοντος, που θα έχει δύο φάσεις και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ανάθεση του έργου.
Ο διαγωνισμός είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ
και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση συμμετοχής έως τις 6 Ιουνίου 2014. Στο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά θα ενταχθούν 200 κρατούμενοι, υπόδικοι και κατάδικοι, από διάφορες φυλακές της χώρας, ενώ έχει ήδη εγκριθεί το σχετικό κονδύλι από το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή τη φάση το κόστος για το ηλεκτρονικό βραχιόλι, που θα τοποθετείται στο πόδι του κρατούμενου, θα επιβαρύνει το Δημόσιο, ενώ όταν ξεκινήσει να εφαρμόζεται το σύστημα κανονικά θα πρέπει να το αγοράζουν οι ίδιοι κρατούμενοι.