Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η παρακάτω δήλωση ειπώθηκε αληθώς(!) διασταυρωμένη απο πολλές πηγές..Το εάν είναι μεταφορική ή κυριολεκτική ερμηνεία, σου το απαντά αμέσως το παρακάτω βίντεο βγαλμένο απο την άρνηση της Ουκρανίας στο ΔΝΤ!!!

«Θα γίνουμε Ουκρανία αν καταψηφιστεί η Ελιά»
Είναι αποδεκτό -έστω σιωπηρώς- ότι στις εκλογές, όταν ανεβαίνουν οι τόνοι, μπορεί να ακουστεί και μία κουβέντα παραπάνω. Η αμετροέπεια ξεχνιέται εύκολα, ακόμα και κάποιες υπερβολές συγχωρούνται. Αλλά η άποψη ότι η χώρα θα γίνει Ουκρανία, εάν δεν ψηφιστεί η Ελιά, τερματίζει το κοντέρ...
Σε αυτή την... ανάλυση προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Βόλο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης σε περίπτωση που η Ελιά καταψηφιστεί από τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, υποστήριξε πως αν η Ελιά δεν λάβει ποσοστό που επικυρώνει τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, η χώρα κινδυνεύει με πολιτικούς τριγμούς. Σχολιάζοντας τη δήλωση Βενιζέλου, ότι αν η Ελιά δεν είναι ενισχυμένη θα υπάρξει κυβερνητική αστάθεια, έκανε λόγο για ένα λογικό δίλημμα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 20 μήνες που αυτή η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, η Ελιά στις εκλογές να φανεί ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης.
"Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ, που δεν νομιμοποιείται από τα ποσοστά των εκλογών, να συνεχίσει να είναι μέλος μιας κυβέρνησης, που δεν θα είναι σταθερή. Το διακύβευμα που τίθεται στις εκλογές στις 25 Μάη, είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης και αν ο ελληνικός λαός θέλει να στηρίξει μια κυβέρνηση που έχει βάλει πλάτη", είπε.

Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο σε μια κυβέρνηση αν λάβει ποσοστό
4 και 5%.
Μάλιστα, παραλλήλισε την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με αυτή της πολύπαθης Ουκρανίας:

"Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας, να απαντήσουμε σε κάποια ζητήματα και σε κάποια διλήμματα. Θέλουμε η χώρα να βγει από τα αδιέξοδά της, από τα μνημόνια και να ακολουθήσει το δρόμο της σταθερότητας ή θέλουμε η χώρα το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα η οποία θα υποστεί αυτά που υπόκεινται οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Ουκρανίας, της Τουρκίας;".

Ανήκει η δήλωση Γρηγοράκου στο πλαίσιο της προεκλογικής υπερβολής;
Μπορεί να ήταν αυτή η πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού.

Ωστόσο είναι προφανές ότι αγνοεί το τι συμβαίνει στις χώρες που επικαλέστηκε. Διότι στις περισσότερες μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ενώ στην Τουρκία ο κυβερνητικός αυταρχισμός πετυχαίνει... πρωτογενές πλεόνασμα, πλην ο Ερντογάν είναι "αναβαπτισμένος" εκλογικά.


Πιστεύει στα αλήθεια ο κ. Γρηγοράκος, ότι εάν η Ελιά συγκεντρώσει 5% οι Έλληνες θα σκοτώνονται στο δρόμο;