Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αυτοί είναι οι σύμμαχοι των Ελληνικών Ε.Δ, ΝΤΡΟΠΗ!

"Εκτέλεση" Παλαιστινίων εφήβων απο Ισραηλινούς στρατιώτες - ΒΙΝΤΕΟ
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλει την εκτέλεση δύο Παλαιστίνιων ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι ήταν άοπλοι και δεν αποτελούσαν καμία απειλή, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τους δύο νέους να πέφτουν στο έδαφος καθώς περπατούν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς
Στην συγκεριμένη περιοχή,

είχαν σημειωθεί συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των Παλαιστινίων για την επέτειο της Νάκμπα, τον ξεριζωμό 700.000 Παλαιστινίων μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.Το βίντεο του θανάτου των 2 νέων, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δόθηκε στη δημοσιότητα απο την μη κυβερνητική οργάνωση Defence for Children International Palestine.
Στα πλάνα φαίνεται ο 17χρονος Ναντίμ Σιάμ Ναβάρα και ο 16χρονος Μαχμούντ Οντέχ Αμπού Νταχέρ, οι οποίοι όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς πυροβολήθηκαν στην καρδιά. Στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται κι ένας τρίτος έφηβος, 15 ετών.

Η Χανά Ασράουι, στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κατήγγειλε την «εσκεμμένη εκτέλεση» των εφήβων, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «τα δύο αγόρια δεν ήταν οπλισμένα και δεν αποτελούσαν ούτε άμεση ούτε έμμεση απειλή».
«Η προσφυγή του Ισραήλ σε υπερβολική και τυφλή βία και σε πραγματικές σφαίρες εναντίον των μη βίαιων παλαιστινιακών διαδηλώσεων αποτελεί έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» υπογράμμισε.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση και υποστήριξε ότι την μέρα των διαδηλώσεων χρησιμοποιήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις μόνο πλαστικές σφαίρες, βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, και όχι πραγματικά πυρά, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.


Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian ο ιατρικός φάκελλος του 15χρονου που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπως και αναφορές απο δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρισκόντουσαν στην περιοχή την στιγμή των πυροβολισμών φαινεται να υποστηρίζουν το γεγονός οτι οι 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χωρίς λόγο.





Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις πολιτικές υποθέσεις κάλεσε το Ισραήλ να διεξάγει «ανεξάρτητη και διαφανή» έρευνα. «Ο ΟΗΕ ασκεί πιέσεις στο Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του σέβονται αυστηρά τις βασικές αρχές για την χρήση βίας και όπλων από τους αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής της τάξης» πρόσθεσε ο Όσκαρ Φερνάντες Ταράνκο. «Είναι πολύ ανησυχητικό ότι διαπιστώνουμε πως οι πρώτες πληροφορίες μοιάζουν να καταδεικνύουν ότι οι δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν άοπλοι και δεν φαίνεται να αντιπροσώπευαν οποιαδήποτε άμεση απειλή» υπογράμμισε.

Η χρήση πραγματικών πυρών από Ισραηλινούς στρατιώτες εναντίον άοπλων Παλαιστινίων, περιλαμβανομένων παιδιών, καταγγέλλεται από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε έκθεσή της τον Φεβρουάριο η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία, περιλαμβανομένης θανατηφόρας βίας, κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη που δεν συνιστούν έμμεση ή άμεση απειλή για τη ζωή των στρατιωτών.
Οι κανόνες του ίδιου του ισραηλινού στρατού ορίζουν ότι πραγματικά πυρά μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο «κάτω από συνθήκες πραγματικού κινδύνου για τη ζωή», εντούτοις δεν επιβάλλονται και οι στρατιώτες συχνά τους αγνοούν

onalert.gr