Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η συμμαχικές δυνάμεις εκδικούνται την Ρωσία

Toυρκική στρατιωτική εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Συρία, με αφορμή την προστασία του Τουρκομογγόλου οθωμανού φύλαρχου Süleyman Şah που θεωρείται πατριάρχης της τουρκικής "φυλής" και βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα τουρκοσυριακά σύνορα.
Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν ένα τουρκικό Μηχανοκίνητο Τάγμα δυνάμεως 300 ανδρών μαζί με 50 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων κατηφοριών έχουν περάσει τα τουρκοσυριακά σύνορα και με την κάλυψη της τουρκικής Αεροπορίας προελαύνουν προς την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο τάφος.
Ο συγκεκριμένος τάφος είναι παραδόξως ... τουρκικό έδαφος (!) αφού την εποχή που οι σχέσεις Τουρκίας και Συρίας, δηλαδή μέχρι το 2011 ήταν ιδιαίτερα στενές, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είχε χαρίσει κάπου 50 τετραγωνικά μέτρα στην Τουρκία για να διαθέσει συμβολική φρουρά φύλαξης του τάφου.
Είναι εμφανές ότι ο τουρκικός Στρατός επιχειρεί να δημιουργήσει μία buffer zone μεταξύ των τουρκοσυριακών συνόρων για να βοηθηθούν οι αντάρτες.
Πριν από ένα μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Α.Γκιουλ σε εκτέλεση της σχεδιαζόμενης προβοκάτσιας από τουρκικής πλευράς είχε πει ότι αν απειληθεί η σφάλεια του τάφου από τους Σύρους θα εισβάλλει ο τουρκικός Στρατός και αυτή την στιγμή φαίνεται πως αυτό συμβαίνει.
Το τουρκικό Τάγμα ακόμα δεν έχει συναντήσει αντίσταση στην προέλασή του, ενώ στα τουροσυριακά σύνορα βρίσκονται με "αναμμένες μηχανές" τρεις ταξιαρχίες.
Τουρκικά μαχητικά F-16C καλύπτουν την προέλαση ενώ στα ανοικτά των τουρκοσυριακών ακτών βρίσκονται πλοία του τουρκικού Στόλου. Περισσότερα σε λίγο.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr