Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το χωριό Αταρέμπ που βομβαρδίστηκε, βρίσκεται κοντά στα Τουρκικά σύνορα εκεί που προελαύνουν οι τουρκικές φάλαγγες. Τυχαίο;;;

ΒΙΝΤΕΟ που ΣΟΚΑΡΟΥΝ! Βαρέλια βόμβες κατά αμάχων στη Συρία (σκληρές εικόνες)
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε αεροπορική επιδρομή των συριακών δυνάμεων(?) με βαρέλια-βόμβες στην αγορά χωριού στην επαρχία του Χαλεπιού.

as2

Σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, ενώ χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Η νέα επιδρομή σημειώθηκε στο χωριό Αταρέμπ. «Επλήγη αγορά και υπάρχουν πολλοί νεκροί. Το καθεστώς χτυπά τους πολίτες που στηρίζουν την εξέγερση» δήλωσε ο Άμπου Όμαρ, ακτιβιστής από το Χαλέπι.
as3
Άλλοι ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία διακρίνονται σοροί ανάμεσα σε χαλάσματα και σκηνές πανικού. Σε ένα από τα βίντεο μία γυναίκα ουρλιάζει δίπλα στο άψυχο κορμί ενός συγγενή της.
Σε άλλα πλάνα ένας άνδρας σκύβει πάνω από ένα παιδί με κομμένο πόδι. Δεν είναι σαφές εάν το παιδί είναι ζωντανό ή νεκρό.
as4
Μεγάλο μέρος της επαρχίας του Χαλεπιού ελέγχεται από τους αντάρτες από το 2012.