Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μετά απο πολεμικές συγκρούσεις της Ε.Ε και χρηματοδοτήσεις του Βατικανό η Σερβία υπέκυψε στον Οικουμενισμό


Συμπροσευχή του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Σερβίας (Φωτογραφίες)
Βελιγράδι-15 Φεβρουαρίου 2014. Με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Σερβίας (Ημέρα που απέκτησε Κρατική Υπόσταση) πραγματοποιήθηκε Λειτουργία -συμπροσευχή στον Παπικό Ναό του Βασιλέως Χριστού και παραβρέθηκαν ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Ρεμεζιάνας Ανδρέας, ο Ραβίνος Isak Asiel,  ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και οι υπουργοί Νεμπόισα Ρόντιτς και Αλεξάνταρ Άντιτς.
Η  Σερβία στις 15 Φεβρουαρίου γιορτάζει, με σειρά  εκδηλώσεων (τώρα προστέθηκαν και οικουμενιστικές συμπροσευχές)
, την Ημέρα Κρατικής Υπόστασης, σε  ανάμνηση τις 15ης Φεβρουαρίου του 1804, όταν οι Σέρβοι επαναστάτησαν κατά των Τούρκων. Επίσης στις 15 Φεβρουαρίου του 1835, στη Σερβία ψηφίστηκε το λεγόμενο ‘Σύνταγμα της Υπαπαντής’, στο Kragujevac το οποίο χάραξε τα θεμέλια για την οικοδόμηση του σύγχρονου σερβικού κράτους.
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος ξεχνά ότι ο  άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς χαρακτήρισε τον Παπισμό αίρεση (όχι "αδελφή Εκκλησία") τόνισε μάλιστα ότι είναι απηγορευμένη κάθε συμπροσευχή και κάθε λατρευτική επικοινωνία μετά αιρετικών. Διότι «τις μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος; τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαρ; η τις μερίς πιστώ μετά απίστου;» (Β΄ Κορινθ. 6, 14-15).
Τον Οικουμενισμό μάλιστα ο άγιος Ιουστίνος, χαρακτήρισε Παναίρεση (όχι οικουμενική κίνηση) και μιλούσε για τις τρεις πτώσεις του ανθρώπου που συγκεφαλαιώνονται στα πρόσωπα του Αδάμ, του Ιούδα, και του Πάπα.