Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μήπως είδατε κάποιον 'Έλληνα' πολιτικό να δώσει απάντηση για τους πολυάριθμους θανάτους Ελλήνων απο τους οικονομικούς μετανάστες εξ' Αλβανίας;

Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε διευκρινίσεις και πλήρη διερεύνηση των τραγικών γεγονότων της δολοφονίας του Έλληνα δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη και στη συνέχεια του Αλβανού, Ilia Kareli, πριν από λίγες ημέρες στις ελληνικές φυλακές.
Σε ανακοίνωση που διενεμήθη στα μέσα ενημέρωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού ενημερώθηκε από την πρεσβεία μας στην Αθήνα και από το προξενείο μας στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση μέσω των θεσμικών οδών.
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις από τις αρχές επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που είναι έγκλειστοι στις φυλακές της Ελλάδας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην τραγική απώλεια της ζωής του φύλακα στις φυλακές του Μαλανδρίνου στην Ελλάδα, του Γιώργου Τσιρώνη, και του Αλβανού πολίτη Ηλία Καρέλη, που έκτιε ποινή φυλάκισης.
Μετά  την παραλαβή εκ  της επισήμου οδού των σχετικών ενημερώσεων, το ΥΠΕΞ ζήτησε από την πρεσβεία μας στην Αθήνα και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση, βάσει των θεσμικών οδών.
Οι επίσημες πληροφορίες που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα  της ιατροδικαστικής έκθεσης θα επιτρέψουν την πλήρη διαλεύκανση», δήλωσε το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.
 
gazeta-Shqip- 29 mars 2014