Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: Επανδρώνει παραστρατιωτικές δυνάμεις για τη Κριμαία-Στρατολογεί εθελοντές με πολεμική εμπειρία από Αμπχαζία

 Στρατολογεί εθελοντές με πολεμική εμπειρία από Αμπχαζία
H παράνομη κυβέρνηση της Δυτικής Ουκρανίας μαζί με τους ναζιστές του Δεξιού Τομέα στρατολογούν εθελοντές για την επάνδρωση παραστρατιωτικών οργανώσεων σε περίπτωση ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αν το αποφασίσουν τελικά...
«Τα κέντρα κατάταξης εθελοντών δεν προλαβαίνουν να δέχονται ολοένα και περισσότερους εθελοντές», δήλωσε στον Guardian ο Αντρέι Παρούμπι, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας.

Μεγάλος είναι, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου, και ο αριθμός των Ουκρανών άνω των 40 ετών που σπεύδουν στα κέντρα κατάταξης, παρόλο που οι εθελοντές αυτοί πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιηθούν σε πολεμικές επιχειρήσεις, λόγω ηλικίας.
«Κατατάχθηκα σήμερα και μου είπαν να περιμένω τηλεφώνημα τους. Τους είπα πως έχω στρατιωτική εμπειρία και γνωρίζω πώς να πολεμάω, αφού είχα πολεμήσει στο παρελθόν στην Αμπχαζία! Υπάρχουν εκατοντάδες Ουκρανοί που περιμένουν στις ουρές για να δηλώσουν συμμετοχή», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ο 42χρονος οικοδόμος, Μιχάϊλο Χρεμπένεβιτς.
«Όσο υπάρχουν ένοπλοι που έχουν καταλάβει τις ...στρατιωτικές μας βάσεις και μας θέτουν τελεσίγραφα, βρισκόμαστε υπό απειλή. Πρέπει να διώξουμε αυτούς τους ένοπλους από την Κριμαία», λέει με την σειρά του ο 39χρονος εθελοντής Γεβγέν, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμο του.
Την ίδια έκκληση απευθύνουν και παραστρατιωτικές οργανώσεις της διαβόητης ουκρανικής Ακροδεξιάς, ανεβάζοντας τον πυρετό του εθνικισμού στη χώρα, η οποία στρατιωτικά είναι νάνος μπροστά στο γίγαντα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr