Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κινήσεις πανικού απο το Ισραήλ...τα ισλαμικά στρατιωτάκια αποδείχθηκαν ανίκανα

Το Ισραήλ έπληξε τη Συρία
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του συριακού στρατού το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο άμυνας, στους στόχους συμπεριλαμβάνονταν το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων , στρατόπεδο κατάρτισης και συστοιχίες του πυροβολικού.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, εκπρόσωπο του ισραηλινού υπουργείο άμυνας, Peter Lerner, ο σκοπός των βομβαρδισμών,  ήταν η καταστροφή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ελεγχόμενο τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν.
Το Ισραήλ, σημειώνει το δημοσίευμα, κατέλαβε έδαφος της Συρίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967, αλλά το τμήμα αυτό δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
Η επίθεση την Τρίτη σε στρατιώτες που περιπολούσαν στο στρατηγικό οροπέδιο είναι το πρώτο σοβαρό περιστατικό  όταν πριν από τρία χρόνια άρχισε η επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών.
Το Ισραήλ, κατηγόρησε τη Δαμασκό για τη βομβιστική επίθεση και την κατοχή τμημάτων των συριακών υψωμάτων του Γκολάν, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, συμπεριλαμβανομένων των παραστρατιωτικών δυνάμεων της Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι βομβαρδισμός της Συρίας από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία έγινε για λόγους «τρομοκρατίας» και η ευθύνη βρίσκεται στην ηγεσία της Συρίας.