Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πούτιν προς Άσαντ, εξαφάνισε τους!

Ρώσοι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, να αφήσουν την αμυντική τακτική οι Σύριοι και όπως είπαν «είναι καιρός να αλλάξει η ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή και αυτό να γίνει γρήγορα».
Το ζήτημα τίθεται με την πόλη Γιαμπρούντ. Για την κατάληψή της. Η πόλη αποτελεί ένα από τα προπύργια των ανταρτών. Λεπτομέρειες της επιχείρησης έχουν από καιρό μελετήσει στρατιωτικοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες. 
Ήδη, συζητούν για μια ταχεία κατάρρευση του μετώπου των ανταρτών. Ωστόσο, σημειώνει η πηγή, λίγοι γνωρίζουν ότι πριν την τελική επίθεση έχουν προηγηθεί εντατικές διπλωματικές και πολιτικές επαφές, συμπεριλαμβανομένων και της εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας που προσπαθεί να δελεάσει τη 'Χεζμπολάχ' να εγκαταλείψει τον αποκλεισμό της Γιαμπρούντ.
Η μοίρα της πόλης σφραγίστηκε. Και στην πραγματικότητα έπεσε πριν από μια εβδομάδα όταν ο στρατός της Συρίας ανέλαβε τον έλεγχο όλων των γύρω υψωμάτων.
Η πολιτική επιρροή της νίκης στο Γιαμπρούντ θα είναι τουλάχιστον ίση με την κατάληψη της Ελ Κσεΐρ. Η νίκη του στρατού στην Ελ Κσεΐρ οδήγησε στην απόσυρση από την πολιτική σκηνή του πιο ενθουσιώδους προστάτη των τζιχαντιστών της Συρίας, του Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Χαλίφα.
Η Μόσχα πιστεύει ότι τώρα που οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους καθώς και οι Άραβες, ασχολούνται με την Κριμαία και την Ουκρανία, είναι μια καλή περίοδος για την απόκτηση πλεονεκτημάτων του στρατού της Συρίας.
 
The Hellenic Information Team