Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αποφυλακίστηκε ο διοργανωτής της Βαριοπούλας. Ετοίμαζε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους απο τουρκικό για έναρξη πολέμου στο Αιγαίο!

Το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε σήμερα την απελευθέρωση του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγκ, ο οποίος είχε καταδικασθεί το 2013 σε ισόβια κάθειρξη.
Η υπόθεση "Βαριοπούλα" συνεχίζει να αποκτά καθημερινά και νέες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγκ, φαίνεται ότι ήταν ενήμερος του σχεδίου, καθώς το είχε υπογράψει από τη θέση που κατείχε το 2003, όταν ήταν δηλαδή αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ξηράς.Η υπόθεση εξετάζεται από τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.Το σενάριο για την "Βαριοπούλα" που μεταξύ των άλλων προέβλεπε και προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας με εμπλοκή πάνω από το Αιγαίο και κατάριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους ακόμη και από Τούρκο πιλότο, είχε από το ΕMSYA (πρωτόκολλο συνεργασίας για τη δημόσια ασφάλεια και τάξη). Ο στρατηγός Μπασμπούγκ, είχε τότε εκφράσει αντιρήσεις για το σχέδιο όχι επί της ουσίας, αλλά για το γεγονός ότι ο εμπνευστής του στρατηγός Ντογκάν, επέμενε να αναφέρει όλους τους εμπλεκόμενους με τα πραγματικά τους ονόματα. Ο Ντογκάν, που είναι υπό κατηγορία, δεν έχει συλληφθεί καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη.

Εν τω μεταξύ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο την υπόθεση, με γραπτή ερώτησή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σε απάντησή του στον έλληνα ευρωβουλευτή, δήλωσε ότι το σχέδιο "Βαριοπούλα" το παρακολουθεί και είναι εξαιρετικά ανήσυχος από τα όσα γίνονται γνωστά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

echedoros-a.gr