Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΝΑΤΟ και Η.Π.Α διαλύουν κράτη και νομότυπες κυβερνήσεις, παραδίδοντας τα στο ΧΑΟΣ!

Λιβύη: Αντάρτες εξάγουν πετρέλαιο παρακάμπτοντας την κυβέρνηση
Ένοπλοι διαδηλωτές στην ανατολική Λιβύη, που ζητούν μεγαλύτερη περιφερειακή αυτονομία και μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη από την πώληση πετρελαίου, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν να εξάγουν πετρέλαιο-παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της Τρίπολης-με πρώτη παράδοση σε ένα δεξαμενόπλοιο με βορειοκορεατική σημαία.
"Ξεκινήσαμε να εξάγουμε πετρέλαιο.
Αυτή είναι η πρώτη μας πώληση", δήλωσε εκπρόσωπος των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει το λιμάνι Ες Σιντέρ και δύο ακόμη.
Το δεξαμενόπλοιο Morning Glory, το οποίο βρισκόταν επί ημέρες κοντά στις λιβυκές ακτές, θα παραλάβει το φορτίο αργού πετρελαίου στο λιμάνι.
Οι ένοπλοι έχουν θέσει εδώ και περίπου οκτώ μήνες υπό τον έλεγχό τους τρία στρατηγικής σημασίας λιμάνια της χώρας, και έχουν επανειλημμένα απειλήσει ότι θα πουλήσουν πετρέλαιο παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της χώρας.
Όπως είπε πριν από λίγο ο αρχηγός τους, οι ένοπλοι διαδηλωτές θα απαντήσουν στις όποιες απόπειρες της κυβέρνησης της χώρας να τους εμποδίσει να πωλούν ανεξάρτητα πετρέλαιο.
Ο Αμπ Ράμπο Αλμπαράσι, αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός της αυτονομιστικού κινήματος της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές δεν έχουν αποσχιστικά σχέδια αλλά απαιτούν το 15% των εσόδων από την πώληση πετρελαίου σε όλη τη χώρα να δίνεται στην περιοχή τους.
Ο ίδιος είπε ότι η ομάδα του θα σεβαστεί παλαιότερα πετρελαϊκά συμβόλαια, αλλά απαίτησε ορισμένες από τις συμφωνίες να διερευνηθούν για διαφθορά.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ