Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μάιδαν Κιέβου: Έβαζαν ναρκωτικά στα ροφήματα των συμμετεχόντων στα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια

Στο παγκόσμιο Διαδίκτυο τώρα πολύ ενεργά συζητούνται οι πληροφορίες ότι στο τσάι και σε άλλα ροφήματα για τους διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου μπορούσαν να προσθέτουν ισχυρές ουσίες και ναρκωτικά.Μετά την ευφορία στο Μαϊδάν πολλοί συμμετέχοντες των γεγονότων εκείνων τώρα νιώθουν ψυχολογικό στρες και κατάθλιψη. Όσοι απευθύνονται στους γιατρούς, απρόσμενα ανακαλύπτουν ότι έχουν την ναρκωτική κρίση.
Μερικοί χρήστες του Διαδικτύου είναι σίγουροι ότι οι διοργανωτές πρόσθεταν ψυχοτροπικές ουσίες στα ροφήματα.
Για το γεγονός αυτό πιστοποιούν πολλαπλές ιστορίες εκ των συμμετεχόντων στο Μαϊδάν οι οποίοι τώρα έχουν δυνατά συμπτώματα ναρκωτικής εξάρτησης.

Ειδικότερα, η Αρίνα Ζεγκλόβα στο blog της γράφει πώς μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Ευπατόρια στο Μαϊδάν έβγαλε 8 χιλιάδες γκρίβνα. Αφού γύρισε στο σπίτι της μετά από μερικές μέρες, ένιωσε τόσο άσχημα που αναγκάστηκε να απευθυνθεί στους γιατρούς. Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο και έκανε γενική αίματος. Και τη ρωτούν: «Πόσον καιρό κάνετε χρήση ναρκωτικών; Έχετε κρίση». Η γιαγιά τα έχασε: «Αφού μόνο τσάι και χυλό έτρωγα εκεί! Και να’μας – στα 63 μου έγινα ναρκομανής!».

Ο χρήστης με το ψευδώνυμο «Ανδρέι» αφήνει να εννοηθεί ότι τα ναρκωτικά ίσως τα πρόσθεταν στα ροφήματα στο Μαϊδάν: «Αν και είναι ακριβή αυτή η απόλαυση, κάποιοι όμως επένδυσαν στις διαδηλώσεις αυτές, ώστε δεν αποκλείεται να πρόσθεταν και τα ναρκωτικά, και το γεγονός αυτό σε γενικές γραμμές πολύ καλά εξηγεί την θαρραλέα, ενεργή και επιθετική συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο «ειρηνικό Μαϊδάν».»

Ο χρήστης με το ψευδώνυμο «Λιονταράκι» γράφει: «Σήμερα άκουσα μια ιστορία. Μια συνεργάτισσα της μητέρας μου αποφάσισε να κάνει δώρο στον εαυτό της για τα 50 της χρόνια και πήγε στο Μαϊδάν. Γύρισε το περασμένο Σαββατοκύριακο (πριν τους πυροβολισμούς), είχε κέφι, όλο έλεγε ότι στο Μαϊδάν ήταν υπέροχα, όλοι είναι φίλοι και φροντίζουν για τους διπλανούς τους. Και σήμερα βρέθηκε στο νοσοκομείο. Αιτία: ξαφνική υπέρταση, εκτός από αυτό περίεργες αλλαγές στη διάθεση της. Στο νοσοκομείο της ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, αφού της είπαν ότι έχει ναρκωτική κρίση. Πριν το ταξίδι της στο Μαϊδάν η γυναίκα δεν έκανε χρήση ναρκωτικών».

Ο Ανδρέι Βάδζρα γράφει ότι κάποιος συνταγματάρχης ενός από τα όργανα της τάξεως της Ουκρανίας τον ενημέρωσε ότι «ο Κλιτσκό έφερνα τσουβάλια με μαχητικά ψυχοφάρμακα του αμερικάνικου στρατού στο Μαϊδάν». Τα φάρμακα αυτά είναι ναρκωτικά.

Μετά τη χρήση τους σε 20-60 λεπτά ο οργανισμός μπαίνει στη φάση της υπέρ ενεργής κατάστασης που συνοδεύεται από βελτίωση της διάθεσης, αυξημένης ψυχικής και φυσικής δράσης, το σώμα γεμίζει ενέργεια, το άτομο αποκτάει σιγουριά για τον εαυτό του, για τις δυνάμεις του και τις δυνατότητες του. Κατά τη χρήση τέτοιου είδους ουσιών το άτομο δεν νιώθει ανάγκη για ξεκούραση και για ύπνο. Σε μεγάλες ποσότητες έρχεται η ισχυρή ψυχική διέγερση, και η αγρυπνία μπορεί να κρατάει μέχρι τρεις μέρες.

Όμως από την πολύχρονη χρήση ψυχικών διεγερτικών αρχίζουν να εμφανίζονται ψυχώσεις. Οι ψυχώσεις αυτές συχνά συνοδεύονται από παραισθήσεις και παραλήρημα τα οποία προκαλούν σε ακραίο βαθμό επιθετικότητα.

Σημειωτέον ότι στα ουκρανικά ΜΜΕ τώρα πολύ ενεργά συζητούν την ομαδική καταθλιπτική συναισθηματική κατάσταση του πληθυσμού, όμως δεν αγγίζουν το θέμα των ναρκωτικών στο Μαίδάν για να μην αποδοκιμάσουν τον ηρωισμό των νικητών του ειρηνικού Μαϊδάν».