Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τυχερή η Σερβία, έχει να επιλέξει μεταξύ Ε.Ε και Ρωσίας, αντίθετα με χώρες που ούτε ρώτησαν τους πολίτες..

Η Σερβία πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πυρά:  ή δεν  θα προβεί σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ή θα συνταχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό γράφει η σερβική εφημερίδα «Νάσε Νόβινε» σε άρθρο της με τίτλο «Ο Βούτσιτς προβληματίζεται μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ».
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε τους Σέρβους ότι εάν ενταχθούν στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα πρέπει να πληρώσουν το 1 δις δολάρια σε χρέη για το ρωσικό αέριο. Επιπλέον η Μόσχα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για την καθυστέρηση της κατασκευής του ‘South Stream’[ και ως ύστατο μέτρο την αναστολή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με τη Σερβία.
Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα η προειδοποίηση της Μόσχας εστάλη στον σημερινό πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς και στον νικητή των εκλογών και μέλλοντα πρωθυπουργό, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, την παραμονή της αναχώρησής τους για τις Βρυξέλλες.
Η «Νάσε Νόβινε» αναφέρει ότι ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα προσπαθήσει  μέσα στη διαμορφούμενη κατάσταση να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα της Σερβίας, και την εξισορρόπηση των σχέσεων Σερβίας και Ρωσίας-ΕΕ.
Επιπρόσθετα, μερικά μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, αναφέρουν ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επισκέφθηκε, ήδη, τη Μόσχα, ινκόγκνιτο, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη ρωσική και σερβική πλευρά.