Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Φανατικοί Ισλαμιστές κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα!!! Επιβεβαιώνονται οι φόβοι περι ανεξέλεκτων πρακτόρων-τρομοκρατών μέσω της λαθρομετανάστευσης.

Τρομοκράτης που σχεδίαζε να... ανατινάξει την Κυανή Ακτή κυκλοφορούσε στην Ορεστιάδα!
Συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ στη Γαλλία ένας 23χρονος Γάλλος υπήκοος, Αλγερινής καταγωγής, ο οποίος ετοίμαζε να τινάξει στον αέρα... την Κυανή Ακτή!
Ο 23χρονος καταζητούνταν από την Ιντερπόλ, όταν εισήλθε στην Ελλάδα από τη Συρία και κατέλυσε σε πανδοχείο στην Ορεστιάδα. Η αντιτρομοκρατική τον παρακολουθούσε και τον Δεκέμβριο του 2013 έκανε έφοδο στο δωμάτιό του, όπου βρήκε και κατέσχεσε ένα usb και ένα φορητό υπολογιστή. 
Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν, καθως δεν είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα κατά την παραμονή του στη χώρα μας και έτσι ο τρομοκράτης ταξίδεψε στη Γαλλία.
Η αντιτρομοκρατική αποκρυπτογράφησε το usb, στο οποίο ήταν αποθηκευμένα, μεταξύ άλλων, σχεδιαγράμματα για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές για τον 23χρονο, τον οποίο συνέλαβαν χθες το βραδυ.
Από τη Γαλλία έγινε γνωστό, ότι ο τρομοκράτης ανήκε σε οργάνωση που ήταν παρακλάδι της Αλ Κάιντα, καθώς και ότι βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι και 900 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TATP, που ήταν μέσα σε κουτιά με καρφιά, προκειμένου να υπάρξουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα.

Να σημειωθεί ότι αυτή η ύλη είχε χρησιμοποιηθεί σε βόμβα της Αλ Κάιντα το 2011.

newsit.gr