Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το ακούγαμε απο την Αμερική χρόνια....Ήρθε ο καιρός να το ακούσετε και απο τους Ρώσους..Πούτιν σε δυτικούς: Κινδυνεύουν Ρώσοι πολίτες, η Ρωσία θα επέμβει!

Στην ανάγκη υπεράσπισης των Ρωσόφωνων πολιτών που βρίσκονται στην Κριμαία και την Ανατολική Ουκρανία επέμεινε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν σε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ οι οποίοι θέλησαν να τού εκφράσουν την έντονη
αντίθεσή τους στην ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος.
“Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της σε Κριμαία και Ανατολική Ουκρανία. Ρώσοι πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία τους.
Ο κίνδυνος για τους Ρώσους πολίτες είναι πραγματικός” σημείωσε ο Πούτιν.
Από την πλευρά του, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεταβατικό ομόλογό του της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, και διεμήνυσε ότι “η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα προστασίας των νόμιμων συμφερόντων των Ρώσων πολιτών και οπλιτών στην αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας”. “Είναι ευθύνη των ουκρανών αξιωματούχων αν ληφθούν παράνομες αποφάσεις για χρήση βίας κατά ρώσων πολιτών” προειδοποίησε τον Γιατσένιουκ.
olympia.gr