Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Υπάρχει ΕΛΛΗΝΑΣ που θα ψηφίση την πώληση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς;!

«Η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική περιοχή και οι κάτοικοι μπορούν να αποκαλούνται με το όνομά της, σύμφωνα με το δημοφιλή Έλληνα συγγραφέα Νίκο Δήμου», γράφει η ανταποκρίτρια της Ούτρινσι Βέσνικ στην Αθήνα.
Το νέο αριστερό κόμμα στην Ελλάδα, Ποτάμι (Ρέκα) φέρνει πιο φιλελεύθερες απόψεις σχετικα με τη διαμάχη για το όνομα στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Ο γνωστός Έλληνας αρθρογράφος Νίκος Δήμου, μέλος του κόμματος του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη που συγκροτήθηκε  πριν  από δύο εβδομάδες, ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ότι η Ελλάδα στην περίπτωση της διαφοράς του ονόματος έχει χάσει προ πολλού τη μάχη και πιστεύει ότι όλες οι περαιτέρω συζητήσεις από την ελληνική πλευρά να αλλάξει η ονομασία είναι περιττές.
Σε τηλεοπτική εκπομπή του Sky ο Δήμου ανέφερε ότι το κόμμα δεν έχει ακόμη καμία επίσημη θέση σχετικά με τη διαφορά, αλλά τόλμησε να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις για το θέμα.
 
Στις θέσεις του Δήμου  αντέδρασε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ειδικότερα από τον υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, που δήλωσε ότι το νέο κόμμα είναι ακόμη ένα  στη σειρά των προδοτών στη διαφορά του ονόματος.
«Δεν αποτελεί έκπληξη που  η τσάντα του Θεοδωράκη κρύβει την πώληση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς», τόνισε.