Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πολυδιάστατο σαμποτάζ τα υποβρύχια που πλήρωσε ο ελληνικός λαός

Στα άδυτα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Δείτε τα υποβρύχια για τα οποία πληρώσαμε 2,3 δισ. ευρώ και δεν παραλάβαμε ποτέ [εικόνες]
Ούτε απολυμένοι, ούτε εργαζόμενοι, οι περίπου 1.000 εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι εδώ και δύο χρόνια όμηροι της αντιπαράθεσης της Πολιτείας.
  Όμηροι σε ένα τραγικά πραγματικό σενάριο που θέλει το ελληνικό κράτος να πληρώνει για να λειτουργεί ένα ιδιωτικό ναυπηγείο, μένουν θεατές των χρονοβόρων δικαστικών διαδικασιών, των πολιτικών σκανδάλων με τα υπερτιμολογημένα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες εκατομμυρίων και των πολιτικών συγκρούσεων από κυβερνητικούς φορείς που καταφέρνουν με ξεχωριστό τρόπο να μην υπερασπιστούν το δικαίωμα των πολιτών τους στην εργασία.
Σε ένα μήνα συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την ημέρα που τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σταμάτησαν να λειτουργούν. Υπό τη διοίκηση της Abu Dhabi Mar και της Privinvest του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα τα ναυπηγεία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία τεσσάρων υποβρυχίων για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για τα οποία έχει καταβληθεί ήδη προκαταβολή 2,3 δις ευρώ σε σύνολο 2,8. Καμία όμως εργασία δεν έχει γίνει και τα υποβρύχια έμειναν ανολοκλήρωτα καθώς οι Γερμανοί που έχουν την τεχνογνωσία τα «έσπασαν» με τους Άραβες.
Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρέθηκε ο φωτογραφικός φακός του popaganda.gr και απαθανάτισε τα υποβρύχια που ενώ είναι σχεδόν έτοιμα για να τα παραλάβει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τελικά μένουν φυλασσόμενα εν αχρηστία στα ναυπηγεία.
Διαβάστε όσο διηγήθηκαν στο popaganda.gr οι εργάτες στο Σκαραμαγκά και δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τα ναυπηγεία ΕΔΩ.



Πηγή: Στα άδυτα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Δείτε τα υποβρύχια για τα οποία πληρώσαμε 2,3 δισ. ευρώ και δεν παραλάβαμε ποτέ [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/146918#ixzz2vsNA7E7O