Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Έτσι διακαιολογείται η μεγάλη κινητοποίηση της Ρωσίας. Κρατήστε τις λέξεις με 'κάθε κόστος'!

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησαν στην τηλεφωνική συνομιλία του Σαββάτου,  ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα και η πολιτική ενότητα της Ουκρανίας, πρέπει να προστατευθούν με κάθε κόστος.
Συμφώνησαν, επίσης, ότι ο κίνδυνος της σύγκρουσης στην Κριμαία, πρέπει να εξαλειφθεί και ότι το δημοψήφισμα που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Μαρτίου, σχετικά για την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία, είναι «εξαιρετικά αμφίβολο» και «παράνομο», όπως ειπώθηκε στην κοινή δήλωση που εξέδωσε η γερμανική κυβέρνηση την Κυριακή.
Μέρκελ και Ερντογάν τόνισαν τη σημασία της τήρησης των διεθνών υποχρεώσεων για την υπέρβαση της κρίσης και δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια σχηματισμού μια «διεθνούς ομάδας επαφής» και μιας επιτροπής που θα διερευνήσει τα βίαια επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων στο Κίεβο.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία  είναι έτοιμη να βοηθήσει τη διεθνή ομάδα επαφής, δεδομένων των στενών σχέσεων της χώρα του με την Ουκρανία και τη Ρωσία, καθώς και την ιδιαίτερη επαφή με τους Τατάρους της Κριμαίας.