Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Blackwater στην Ουκρανία

ΜΟΣΧΑ: "ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΠΛΟΣ ΞΕΝΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ"
Την εταιρεία μισθοφόρων Blackwater, νυν Academi επιστράτευσε η "κυβέρνηση" της Ουκρανίας για να συλλάβει τους αντικαθεστωτικούς ρωσόφωνους που αντιδρούν στην παράνομη ηγεσία της στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και ειδικότερα στις πόλεις Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ,
Την Πέμπτη, Ουκρανοί αστυνομικοί, δήθεν αστυνομικοί (η γυναίκα του είπε σε συνέντευξη που έδωσε μέσω Skype σε ρωσικό κανάλι ότι μιλούσαν αγγλικά ενώ και η εμφάνισή ντους δεν θύμιζε σε τίποτα Ουκρανούς αξιωματικούς) συνέλαβαν τον ηγέτη των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ, Πάβελ Γκουμπάρεφ, και εκλεγμένο κυβερνήτη από την πλειοψηφία των κτίκων μετά από τις σφοδρές διαδηλώσεις που συντάραξαν την πόλη την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Ο ηγέτης των ρωσόφονων μεταφέρθηκε ως όμηρος στο Κίεβο από τους μισθοφόρους ενώ μαζί με δεκάδες άλλους διαδηλωτές, ενώ η νέα κυβέρνηση τοποθέτησε κυβερνήτη της πόλης τον Σεργκέι Ταρούτα, έναν μεγαλοβιομήχανο, ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκμετάλλευσης ορυχείων του κόσμου, της ISD.
Φαίνεται ότι η "κυβέρνηση" του ΚΙέβου έχει ξεκινήσει τις μπίζνες πολύ γρήγορα...
Οι κάτοικοι της πόλης όμως δεν αποδέχονται τον Ταρούτα και σε απάντηση έστειλαν τους μισθοφόρους της Blackwater να συλλάβουν τον Γκουμπάρεφ ,με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες διαδηλώσεις και νέα βίαιη κατατολή τους.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ που έλαβαν πληροφορίες από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση του ΚΙέβου έχου στρατολογήσει καθ'υπόδειξιν της CΙΑ, 1500 μισθοφόρους οι οποίοι φυλάνε τους κυβερνητικούς και αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές σύλληψης των ηγετών του πληθυσμύ στα ανατολικά.
Ρωσικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ξεκαθάρισαν ότι "Αν συλληφθούν ένοπλοι ξένοι στις περιχές που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις ή την αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας θα εκτελούνται επί τόπου"
 
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της νέας ουκρανικής κυβέρνησης του Κιέβου έλαβαν χώρα σήμερα στην ανατολική Ουκρανία, η οποία κατοικείται από ρωσικής καταγωγής κατοίκους, στην πλειοψηφία τους. Το Ντόνετσκ, ειδικά, αποτελούσε το «άντρο» του Γιανουκόβιτς.
Την προηγούμενη εβδομάδα το κυβερνείο του Ντόνετσκ άλλαξε κατοχή πολλές φορές, κυριευόμενο πότε από τους ρωσόφιλους και πότε από παραστρατιωτικούς, τους οποίους χρησιμοποιεί ο Ταρούτα, για να επιβληθεί με τη βία.
Οι άνδρες αυτοί είναι εξοπλισμένοι με Kalashnikov, αλλά και με αμερικανικές αραβίδες Μ-4 ένδειξη ότι πρόκειται για τα "μαύρα σκυλιά" - όπως λέγονται - της Blackwater που ευθύνονται με δεκάδες εγκλήματα σε όλη την υφήλιο για αυτό άλλωστε και αναγκάστηκαν να αλάξουν όνομα.
Η κατάτασταση στην ανατολική Ουκρανία αντί να εκτονώνεται, επιδεινώνεται καθημερινά στις ρωσόφωνες περιοχές και είναι άγνωστο κατά πόσον οι ρωσικές αυτές περιοχές θα αντέξουν ακόμα να ελέγχονται από την "κυβέρνηση" του ΚΙέβου.
Είναι βέβαιο ότι η παρουσία της Blackwater "ερεθίζει" την Μόσχα και είναι γνωστό πώς αντιδρούν οι Ρώσοι οταν κάτι τους ενοχλεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr