Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: 6 τουρκικά μαχητικά σε εικονικό βομβαρδισμό ελληνικού εδάφους στο κεντρικό Αιγαίο

  'αποστολή προσβολής στόχων εδάφους'
Επιχείρηση εικονικού βομβαριδσμού των Φοίρνων προχώρησε η τουρκική Αεροπορία πριν λίγο στο κεντρικό Αιγαίο με έξι F-16 από τις βάσεις της Μπαντίρμα και του Μπαλίκεσιρ.
Συγκεκριμένα τέσσερα τουρκικά μαχητικά από την βάση της Μπαντίρμα (η οποία επιχειρεί με τα ατρακτίδια στόχευσης-ναυτιλίας LANTIRN, αλλά και σε αποστολές καταστολής εχθρικής αεράμυνας και έχει ως κύρια αποστολή της αποστολές κρούσης στόχων εδάφους) σηκώθηκαν και ενώθηκαν στις 11.00 με δύο μαχητικά F-16 που σηκώθηκαν από το Μπαλίκεσιρ.
Οι Μοίρες του Μπαλίκεσιρ έχουν ως κύρια αποστολή την αναχαίτιση.
Τα έξι τουρκικά μαχητικά μπήκαν σττις 11.00 στο ελληνικό FIR μεταξύ Σάμου και Χίου και κατευθύνθηκαν προς το κεντρικό Αιγαίο.
Προς αναχαίτισή τους έσπευσαν από την Σμηναρχία της Σκύρου δύο "γερόλυκοι" της ελληνικής αεράμυνας, ένα ζευγάρι F-4E Peace Icarus της 339 Μοίρας που "λοκάρισαν" με το προηγμένο (προϊόν του προγράμματος εκσυγχρονισμού) ραντάρ τους APG-65 τα τουρκικά μαχητικά, την ώρα που αυτά πετούσαν επάνω από ελληνικό έδαφος σε μία κλασική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους:
Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά από την Μπαντίρμα πέρασαν σε ύψος μόλις 1000 μέτρων επάνω από το σύμπλεγμα των Φούρνων στις 11.25..
Τα άλλα δύο από το Μπαλίκεσιρ βρισκόντουσαν υψηλότερα καλύπτοντας την τετράδα από τα 5.000 μέτρα.
Ο ήχος των τουρκικών μαχητικών ανησύχησε του κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει και αντίκρυσαν την ημισέληνο νε πετά σε απόσταση μόλις 1000 μέτρων επάνω από τα κεφάλια τους...
Tα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν πριν φτάσουν στην περιοχή τα ελληνικά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr