Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Xρειαζόμαστε ακόμα οδύνη και πόνο για να καταλάβουμε και να επιστρέψουμε στην ευσέβεια, στην παράδοση και στις διαχρονικές αξίες

Παύλος: ''Να διαφυλάξουμε το Άγιον Όρος ως κόρη οφθαλμού'' (ΒΙΝΤΕΟ)
Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, από το Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Ο κ. Παύλος μιλώντας ενώπιον προσκυνητών αναφέρθηκε στο Άγιον Όρος, την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι όλοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους.
"Πρέπει να καταλάβουν οι άρχοντες μας, ότι το Άγιον Όρος έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο που διαδραματίζει εδώ και χίλια χρόνια πλέον", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δράμας.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Παρακολουθούμε με αδιαφορία τα τεκταινόμενα και αυτό είναι ένα δείγμα της μη πνευματικής ωριμάνσεως μας, που σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμα οδύνη και πόνο για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε ως άσωτοι απο εκεί που κακώς έχουμε εξέλθει, δηλαδή στην ευσέβεια, στην παράδοση και στις διαχρονικές αξίες."
Ο Μητροπολίτης Παύλος αναφέρθηκε και στην αύξηση των αυτοκτονιών, που σημαίνει ότι δεν μπορεί η ύλη να φέρει την ευτυχία χωρίς τις αξίες.
Μιλώντας για το Περιβόλι της Παναγίας ο Μητροπολίτης Παύλος, υπογράμμισε ότι "το Άγιον Όρος πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, και να το αφήσουμε να προσφέρε τις πνευματικές του υπηρεσίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την οικουμένη."
Δείτε την συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί: