Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πατριάρχης Κύριλλος: ''Θέλουν να καταστρέψουν την Ρωσία, το φυλάκιο της Ορθοδοξίας'' (Vid) (ΦΩΤΟ)

Η επίθεση στο Βόλγκογκραντ δεν ήταν τυχαία
Το Βόλγκογκραντ επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος μετέφερε τα Τίμια Δώρα των Μάγων από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.
Η επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στο Βολγκογκράντ 40 μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, από καμικάζι αυτοκτονίας που ήταν αφορμή να σκοτωθούν 34 πολίτες.
Αμέσως μετά το αεροδρόμιο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν.

Εκεί ο Πατριάρχης παρέδωσε την ειδική λάρνακα με τα Τίμια Δώρα στον προϊστάμενου του Ναού,  όπου και τοποθετήθηκαν στο κέντρο του Ναού προς προσκύνηση.
Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία και διαβάστηκαν ειδικές ευχές για ειρήνη και ενότητα στη χώρα, καθώς και για τα θύματα και τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους πιστούς, παρέστησαν και μέλη από τις οικογένειες των θυμάτων.
Τον Πατριάρχη Μόσχας καλωσόρισε στο Βόλγκογκραντ ο Μητροπολίτης Γερμανός, τονίζοντας ότι "η επίσκεψή σας στην Μητρόπολη Βόλγκογκραντ είναι επίκαιρη. Σε μια δύσκολη στιγμή για την πόλη μας, ήρθατε για να μας στηρίξετε και να πείτε λόγους πατρικούς γεμάτους αγάπη."
Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, απευθυνόμενος προς το Εκκλησίασμα και τις οικογένειες των θυμάτων, υπογράμμισε ότι "ήρθα εδώ για να σας ανακουφίσω από την θλίψη σας. Αλλά η μεγαλύτερη ευλογία είναι η μεταφορά των τιμίων δώρων, τα οποία προσκύνησαν πάνω από μισό εκατομμύριο πιστοί."
Ο Πατριάρχης σε άλλο σημείο έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, κάνοντας λόγω για εχθρούς που θέλουν το κακό της Αγίας Ρωσίας.
"Η επίθεση στο Βόλγκογκραντ δεν ήταν τυχαία από τους εχθρούς. Οι εχθροί μας θέλουν να καταστρέψουν την Ρωσία, το μεγαλύτερο φυλάκιο της Ορθοδοξίας. Γι΄αυτό πρέπει όλοι να πολεμήσουμε πρώτα πνευματικά και να είμαστε σε ετοιμότητα με όλες τις υπηρεσίες που έχουμε", ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ακόμη τόνισε: "Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την πατρίδα. Πιστεύω ο Κύριος θα βοηθήσει εάν έχουμε αληθινή πίστη, και προσευχόμαστε στους Αγίους μας."
Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε με ειδικά βραβεία τους συγγενείς των αστυνομικών εκείνων που, έχασαν την ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Τέλος ο κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το σημείο που έγινε η τρομοκρατική επίθεση, όπου προσευχήθηκε για τα θύματα και άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια.




bolgk
bolgk1
bolgk2
bolgk3
bolgk4
bolgk5
bolgk6
bolgk7
bolgk8
bolgk9
bolgk10
bolgk11
bolgk12
bolgk13
bolgk14
bolgk15
bolgk16
romfea.gr