Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πούτιν: Οι νίκες της ομάδας "Kamaz-Master" συμβάλλουν στη διαφήμιση των φορτηγών

 9,37 χιλ. χλμ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τα μέλη της ομάδας «ΚΑΜΑΖ-ΜΑSTER» για τη λαμπρή νίκη στο ράλλυ «Ντακάρ» η οποία είναι ήδη δωδέκατη για την ομάδα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους επεσήμανε ότι τα μέλη της ρωσικής ομάδας αποδείχθηκαν όχι μόνο οι ταχύτεροι δρομείς, αλλά και λίαν γενναιόδωροι, καθώς σταμάτησαν για να βοηθήσουν δυστυχήσαντες αντιπάλους, παραβλέποντας τον κίνδυνο να χάσουν τη νίκη.«Οι συναντήσεις μας αποκτούν τακτικό χαρακτήρα λόγω των νικών σας», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν αρχίζοντας τη συνάντηση με τους δρομείς και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η τακτικότητα αυτή δεν τις κάνει λιγότερο λαμπρές». «Είναι θαυμάσιο, πώς καταφέρνετε χρόνο με χρόνο να πρωταγωνιστείτε σ’ αυτούς τους δυσκολότατους αγώνες», σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και τόνισε ότι φέτος οι ρωσική ομάδα «δεν επέδειξε μόνο την επιδεξιότητα, αλλά και τη μεγαλοψυχία, βοηθώντας την κινέζικη ομάδα».

Κατά την άποψη του Ρώσου προέδρου, οι επιτυχίες της ομάδας δημιούργησαν πολύ καλή διεθνή υπόληψη και εικόνα της βιομηχανίας «ΚamΑΖ». «Χάρη στις νίκες σας η μάρκα αυτή έγινε πιο γνωστή σ’ όλο τον κόσμο, καθώς επιβεβαιώσατε το υψηλό επίπεδο και το βαθμό του παραγωγού», επεσήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους δρομείς και τη διεύθυνση της ομάδας και χαρακτήρισε ως λαμπρά τα φετινά αποτελέσματα της «ΚΑΜΑΖ-ΜΑSTER» στο ράλλυ «Ντακάρ», καθώς η ρωσική ομάδα πήρε όλες τις πρώτες πέντε θέσεις εκτός από τη δεύτερη.

Ο επικεφαλής της ομάδας Βλαντίμιρ Τσιτσάγκιν σημείωσε εκ μέρους του ότι φέτος η «ΚΑΜΑΖ-ΜΑSTER» είχε μπροστά της και έναν άλλο φιλόδοξο στόχο πέραν της νίκης αυτής καθ’ αυτής. «Το “Ντακάρ” είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς και η χρονιά αυτή είναι για μας ολυμπιακή, οπότε ήταν σημαντικό να αρχίσουμε τον χρόνο με τη νίκη, δίνοντας το σωστό ρυθμό στους Ρώσος αθλητές», σημείωσε ο κ. Τσιτσάγκιν.

Ο γενικός διευθυντής της «KamAZ» Σεργκέι Κογκόγκιν δήλωσε εκ μέρους του ότι η βιομηχανία δε διαβλέπει μόνο την αθλητική διάσταση στο ράλλυ αυτό. «Βλέπουμε το ράλλυ σαν ένα δοκιμαστικό πολύγωνο, καθώς πρόκειται για 10.000 χλμ. σκληρότατων δοκιμών». Σύμφωνα με τον κ. Κογκόγκιν, φέτος στα ρωσικά φορτηγά εφαρμόστηκαν πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων είναι ο καινούργιος κινητήρας, εξαρτήματα της ανάρτησης και άλλα. «Τα εξαρτήματα αυτή σήμερα ήδη χρησιμοποιούνται στη μαζική παραγωγή των φορτηγών στρατιωτικής αποστολής», τόνισε ο διευθυντής.

Το «Ντακάρ» είναι ετήσιο διηπειρωτικό ράλλυ-μαραθώνιο, το οποίο διεξάγεται από το 1978. Τώρα διέρχεται διαμέσου μερικών χωρών της Λατινικής Αμερικής, ενώ εξαρχής ο τερματισμός ή η εκκίνηση του αγώνα ήταν στο Ντακάρ της Σενεγάλης, από το οποίο προέρχεται και η ονομασία του αγώνα. Η διαδρομή του «Ντακάρ-2014» ήταν η μακρύτερη από τη στιγμή που ο αγώνας μετακινήθηκε στη Νότια Αμερική - 9,37 χιλ. χλμ. Από τους 439 δρομείς που εκκίνησαν, τερμάτισαν λιγότεροι από τους μισούς (47%). Η ομάδα «ΚΑΜΑΖ-ΜΑSTER» για πρώτη φορά έλαβε μέρος στο ράλλυ «Ντακάρ» το 1990 και έκτοτε 23 φορές συμμετείχε στον αγώνα, εκ των οποίων νίκησε 12 φορές.