Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πώς συνδέεται η Αλβανία με την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Μετά την σύλληψη του Αλβανού τρομοκράτη, έρχεται και ο οπλισμός

http://ellinonea.blogspot.gr/2014/01/blog-post_30.html Αλβανός εκτελεστής: Μέλος πολιτικού κόμματος μου έδωσε εντολές για βομβιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη...
Οι διακινητές τα έδειχναν από το Ι.Χ. σε αγοραστές! Φόβοι ότι συνδέονται με τα RPG του Επαναστατικού Αγώνα
«Καθαρά» και χωρίς αξιοποιήσιμα δακτυλικά αποτυπώματα είναι, από την πρώτη έρευνα, ο βαρύς οπλισμός και το αυτοκίνητο «γιάφκα» που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίας Κυριακής στο Π. Φάληρο. Τα μέλη της αλβανικής μαφίας είχαν σκουπίσει το εσωτερικό του οχήματος και τα όπλα, ωστόσο οι Αρχές ευελπιστούν να ανιχνεύσουν γενετικό υλικό στις κουκούλες και στα γάντια που εντοπίστηκαν στο κλεμμένο Opel Astra.
Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο έχει ξεκάθαρη εικόνα ότι ο βαρύς οπλισμός έχει έρθει από την Αλβανία και ήδη ψάχνουν τον συνδετικό κρίκο στον χώρο των ποινικών για να εντοπίσουν τον έμπορο όπλων που θα προμήθευε τους τρομοκράτες. Η πληροφορία για την ύπαρξη της κινητής «γιάφκας» φαίνεται ότι προήλθε από αντίπαλη συμμορία και το τηλεφώνημα δεν αποκλείεται να έγινε ακόμη και μέσα από τη φυλακή.
 
Παραγγελία
 Η παραγγελία του οπλισμού φέρεται ότι έγινε αρκετό καιρό πριν, καθώς τα όπλα ήταν θαμμένα και είχαν σκουριάσει. Οι διακινητές τα ξέθαψαν και τα διατήρησαν λειτουργικά.
Ο «διαχειριστής» του οπλισμού (RPG, καλάσνικοκφ, χειροβομβίδες) προτίμησε, όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., να τον κρύβει στο κλεμμένο αυτοκίνητο και να τον δείχνει στους υποψήφιους αγοραστές, αντί να τον έχει σε σπίτι, κινδυνεύοντας να συλληφθεί σε ενδεχόμενη έρευνα της Αστυνομίας.
Και ενώ ο εντολέας για την αγορά του πολεμικού υλικού που έχει κλαπεί από λεηλατημένο στρατόπεδο της Αλβανίας παραμένει άγνωστος, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι μόνο ο Νίκος Μαζιώτης και ο Χριστόδουλος Ξηρός θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον εκτοξευτήρα RPG.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι ο οπλισμός στο Opel Astra προέρχεται από το ίδιο ποινικό δίκτυο λαθρεμπόρων όπλων που είχε προμηθεύσει με ρουκέτες και εκτοξευτήρα RPG μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Οι παρτίδες των όπλων της οργάνωσης και αυτών που βρέθηκαν στο Π. Φάληρο δεν είναι ίδιες, όμως ο εκτοξευτήρας είναι ίδιου τύπου και κατασκευαστή (Κίνα, Type 69, 40mm) με αυτόν που είχε βρεθεί στο κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα, επί της οδού Αιγίνης 8 στην Κυψέλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαναστατικός Αγώνας προμηθεύτηκε αντιαρματικό εκτοξευτήρα κινεζικής κατασκευής και έξι ρουκέτες, μία εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, στις 12 Ιανουαρίου 2007. Οι υπόλοιπες πέντε και ο εκτοξευτήρας βρέθηκαν στις 19 Απριλίου 2010 στη γιάφκα της Κυψέλης. Αργότερα ταυτοποιήθηκε ότι ο συγκεκριμένος εκτοξευτήρας χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας. 

Γιώργος Μεστός
 dimokratianews.gr