Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Βρώμικα παιχνίδια στα μάτια του Ελληνικού Έθνους. Η τριπλή συμμαχία Η.Π.Α- Τουρκία - Ισραήλ στα καλύτερα της, ποτέ δέν τα χάλασαν...! Αρχίστε να ανησυχείτε!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη, για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξτρεμιστικής απειλής από τη συριακή σύγκρουση, θέματα ενέργειας, το Κυπριακό και το κράτος δικαίου.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας «ο πρόεδρος επιβεβαίωσε την αξία που αποδίδεται στις ισχυρές- και με αμοιβαίο σεβασμό- διμερείς σχέσεις με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία μπορεί να επιδείξει έναν ηγετικό ρόλο στο κόσμο μέσα από μια θετική δέσμευση», σύμφωνα το τούρκικο κείμενο που επικαλείται το Λευκό Οίκο.
 

Τόσο ο Ομπάμα, όσο και ο Ερντογάν αναγνώρισαν τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών στη συριακή διαμάχη «ώστε να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη τρομοκρατική παρουσία στη Συρία και στο κοινό συμφέρον τους για τη συνέχιση των προσπαθειών στην προώθηση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία».
 

Όσον αφορά, τις ιρακινές εξαγωγές ενέργειας, ο Ερντογάν και ο Ομπάμα συμφώνησαν στην ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ με την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη.
 

Επιπλέον, ο Ομπάμα, ευχαρίστησε τον Τούρκο πρωθυπουργό για «τον εποικοδομητικό ρόλο του» στην προσπάθεια για την αναβίωση των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο.
 

Ο Ομπάμα σημείωσε επίσης «τη σημασία των χρηστών πολιτικών που εντάσσονται στο κράτος δικαίου, ώστε να καθησυχαστούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και να τροφοδοτήσουν έναν υγιές επενδυτικό περιβάλλον, ενισχύοντας τις διμερείς συναλλαγές με όφελος στο μέλλον της Τουρκίας».
 

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης,  τη σημασία μιας «γρήγορης ολοκλήρωσης» της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του  Τελ Αβίβ και της Άγκυρας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.