Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αυτή είναι η δημοκρατία των εθνών και της παγκοσμιοποίησης. Αίμα αθώο και χριστιανικό! Ο ΟΗΕ που είναι;

Oι Χριστιανοί στη Μέση ανατολή έχουν λιγοστέψει  δραματικά.
Οι  αριθμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου...
 
Οι διαρκείς διωγμοί από τους καταστροφείς του χριστιανισμού σε όλα τα μεγάλα κράτη της μέσης ανατολής έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και στη Αγια Πόλη της Βηθλεέμ, να είναι περισσότεροι οι μουσουλμάνοι οταν πριν από κάποια χρόνια οι χριστιανοί  αποτελούσαν το 90% του πληθυσμού.Σε πρόσφατο άρθρο της έγκυρης εφημερίδος Yedioth Ahronoth, ο δημοσιογράφος Guy Bechor, πραγματεύεται την ανησυχητική μείωση του χριστιανικού πληθυσμού στη Μέση Ανατολή

Α) Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,5 εκατ. το 2003 σε 250 χιλ.

Β) Στη Συρία, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,75 εκατ. το 2010 σε 450 χιλ.

Γ) Στην Αίγυπτο, οι Κόπτες Χριστιανοί έχουν μειωθεί κατά 1,25 εκατ. σε σχέση με τα 9 εκατ. το 2011.

Δ) Στον Λίβανο, οι Χριστιανοί που ανέρχονται σε 1 εκατ. ζουν υπό τη σκιά του σιιτικού καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει η Χεζμπολλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της γέννησης του Χριστού, την Βηθλεέμ, ο πληθυσμός της οποίας αποτελείτο παλιότερα από Χριστιανούς σε ποσοστό 90%, τώρα επικρατούν οι Μουσουλμάνοι, που αγγίζουν το 65% των κατοίκων, όπως τα ίδια συμβαίνουν και στην άλλη μεγάλη χριστιανική πόλη, την πόλη του Χριστού,  την Ναζαρέτ, όπου το ποσοστό των Χριστιανών μειώθηκε δραματικά .

Οι σφαγές Χριστιανών είναι ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει καθημερινότητα για τους κατοίκους της Συρίας και της Αιγύπτου.

Η διεθνής κοινότητα σιωπά. Οι ελάχιστες  αντιδράσεις δεν μπορούν να σταματήσουν το μένος των ισλαμιστών  απέναντι στους χριστιανούς.

Ο ΟΗΕ που είναι;
Τι συμφέροντα κρύβοντα πίσω από αυτό το πέπλο σιωπής που έχει απλωθεί πάνω από τα κέντρα  της παγκόσμιας εξουσίας;

Για άλλη μία φορά θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές...

Διώκονται  ή σφαγιάζονται για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους . Αυτή είναι η δημοκρατία των εθνών και της παγκοσμιοποίησης. Αίμα αθώο και χριστιανικό!

 
 
Του Γιώργου Θεοχάρη/briefingnews.gr