Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ατράνταχτες αποδείξεις που ενισχύουν την κατηγορία της Τουρκίας για 'εισβολή' στην Συρία

Τα φορτηγά- TIR,  τα οποία σταμάτησε η τουρκική αστυνομία,  για να ελεγχθούν, μετά από σήμα που ελήφθη από την Ίντερπολ, στα τουρκο-συριακά σύνορα, είχαν δηλωθεί ότι ανήκαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας, τελικά, όμως,  μετέφεραν πακέτα με δολάρια που προορίζονταν για την Αλ Κάιντα.
 Αυτό επιβεβαιώνεται από το σήμα της Ίντερπολ και είναι γνωστό και στις ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Doğan.
Την συγκλονιστική αυτή τροπή έχει πάρει η υπόθεση αυτή, μετά την καταγγελία του προέδρου Masum Türker, του  τουρκικού κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς- DSP ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ.
«Μέσα στις συσκευασίες της ανθρωπιστικής βοήθειας που φορτώθηκαν στα φορτηγά TIR,  υπήρχαν δολάρια. Με επίγνωση του γεγονότος αυτού από τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα δολάρια αυτά πήγαιναν στη Συρία για την οργάνωση της ‘Αλ Κάιντα’. Εάν  κατηγορηματικά επιβεβαιωθεί ότι τα χρήματα αυτά και τα όπλα,  προορίζονταν για την Αλ Κάιντα, ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής θα πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», είπε ο ηγέτης του κόμματος DSP.
 
Είπε ο Masum Türker, από το Εσκισεχίρ:
«Σε τι αποσκοπεί αυτή η μυστικότητα για τα φορτηγά; Γιατί τα σταμάτησαν για έλεγχο; Τα φορτηγά TIR είχαν κάτι που ανήκαν στο κράτος; ήταν κάτι που αφορούσε την ασφάλεια; Δεν συμμορφώθηκαν με την οδική ασφάλεια; Κανείς με τέτοιες δικαιολογίες δεν θα τα έβγαζε από την πορεία τους. Εάν έγινε σήμα ότι μετέφεραν  όπλα αντί για κουβέρτες, ή είχαν πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας, θα έδειχναν τα χαρτιά και η υπόθεση θα τελείωνε. Από πότε, όμως, η MiT αντικαθιστά την Ερυθρά Ημισέληνο;
 
Η αλήθεια είναι ότι οι κούτες περιείχαν δολάρια πακεταρισμένα. Τα δολάρια από ότι φαίνεται δεν μεταφέρονται μόνο με κούτες από υποδήματα (όπως στο σκάνδαλο διαφθοράς της 17ης Δεκεμβρίου), αλλά και σε πακέτα «ανθρωπιστικής» βοήθειας.

 Που τα πήγαιναν αυτά τα δολάρια; Στη Συρία, στην Αλ Κάιντα», δήλωσε ο Türker.
Θα προσθέσει όμως ότι όλα τα χρήματα δεν ήταν μόνο για την Αλ Κάιντα, αλλά μέσω  αυτής προορίζονταν για ένα άλλο κράτος στο οποίο είχε επιβληθεί εμπάργκο (Ιράν) και όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού της Τουρκίας.
 
«Αυτά τα ερωτήματα θα αποσαφηνισθούν στις 12  Φεβρουαρίου στη συζήτηση για την τρομοκρατία. Η ημερομηνία της 12ης Φεβρουαρίου θα είναι  ή η πτώση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP),  ή  θα πρέπει να προβεί σε περαιτέρω παραχωρήσεις.
Φοβάμαι ότι οι παραχωρήσεις είναι σχετικές με την Κύπρο. Κάποιος ξαφνικά σκέφθηκε να λύσει το πρόβλημα της Κύπρου και άρχισε να δίνει οδηγίες για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στο νησί.
Αν τα χρήματα αυτά, λοιπόν, έχουν φορτωθεί στο λιμάνι της Μερσίνας, και αν αποδειχθεί ότι είναι  μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην Τουρκία και ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την Αλ Κάιντα, τότε ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής θα πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», ισχυρίστηκε ο Türker.