Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Έτρωγαν με “χρυσά” κουτάλια και ζούσαν σαν μαχαραγιάδες – Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, πρόεδρος της αμαρτωλής ΜΚΟ!

Έτρωγαν με χρυσά κουτάλια…τα χρήματα του λαού!  Ο λόγος για τους  επικεφαλής της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης»,  που πήρε 9 εκατ. ευρώ για έργο ανύπαρκτο! Υπουργός Εξωτερικών τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και αρμόδιος στενός του συνεργάτης!
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της ΜΚΟ ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα είναι ο δημοσιογράφος Κωστας Τζεβελέκος.
Εμπλεκόμενη σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και η σύζυγος του η οποία υπηρέτησε στο υπουργείο Τουρισμού, αποσπάστηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και από εκεί πήρε την σύνταξή της.

Ένα πολύ γνωστό όνομα, στο διπλωματικό σώμα, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είναι ακόμα εν ενεργεία διπλωμάτης του ΥΠΕΞ και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση.
 Η υπόθεση αυτή αφορά ποσά που δόθηκαν στην ΜΚΟ της οποίας το πλήρες όνομα είναι: Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης την περίοδο 2000 – 2004 όταν ο διπλωμάτης ήταν προιστάμενος της υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακης Συνεργασίας.
Ο εν λόγω διπλωμάτης κατηγορείται για απιστία και ψευδή βεβαίωση γιατί την εποχή που εκταμιεύθηκαν αυτα τα ποσά των 9 εκατομμυρίων περνούσαν όλες οι βεβαιώσεις από τα χερια του και υπέγραφε χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά που να δικαιολογούν τις εκταμιεύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της αστυνομίας, ο προφυλακισθείς Κωνσταντίνος Τζεβελέκος με την σύζυγό του συμμετείχαν στο ΔΣ της ΜΚΟ και ζούσαν σε μεζονέτα πολυτελείας στα Βριλήσσια για την οποία πλήρωναν ενοίκιο 5.000 ευρώ το μήνα.
Επίσης, είχαν φτιάξει πολυτελή μεζονέτα σε τουριστική περιοχή της Ροδου για την οποία δαπάνησαν ποσό που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ αλλά και 7οροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ σταμάτησε την λειτουργία της στην Ελλάδα το 2013 και το ζεύγος μετακόμισε στην Κύπρο όπου μετέφερε τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης ΜΚΟ.
Όταν άρχισε και έσφιγγε ο κλοιός ο Κώστας Τζεβελέκος ήρθε στην Ελλάδα πήγε και απολογήθηκε στην 4η ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος.