Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φρίκη! Νέα σφαγή από τους Ισλαμιστές στη Συρία – Στραγγάλισαν νεαρή κοπέλα με μεταλλική βέργα ( σκληρές εικόνες&βίντεο)

Καθώς συνεχίζεται ο β’ γύρος των συνομιλιών στη Γενεύη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και οι πολλαπλές σφαγές, η εθνοκάθαρση των μειονοτήτων στη Συρία.
Αυτή τη φορά αιματοκυλίστηκε ένα χωριό αλαουιτών το Μaan τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 10/02/14.Η κωμόπολη βρίσκεται στο βορειανατολικό τόξο της επαρχίας της Ηama. Χαράματα δεκάδες αντάρτες της “Ελεύθερης Ταξιαρχίας της Μ.Ανατολής” και του “Ισλαμικού Μετώπου” επιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό και ρουκέτες εναντίον της κατοικημένης περιοχής, διευκολύνοντας την επέλαση των συντρόφων τους.
Η αντίσταση που επέδειξαν οι πολιτοφυλακές-εθνοφυλακές δεν κατόρθωσε να αναχαιτίσει τους εισβολείς παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλαν επί ώρες.
P3
 Ζευγάρι ηλικιωμένων (οικογένεια Mousa) που αρνήθηκε να γκαταλείψει το σπίτι και σφαγιάσθηκε
Οι εισβολείς κατέστρεψαν κατοικίες, έκαψαν γη ,διέπραξαν μαζική σφαγή πολιτών. Ανέβηκαν αφιονισμένοι στις στέγες των σπιτιών και κραύγαζαν την γνωστή πολεμική ιαχή «Αλλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος).Η κωμόπολη είχε πληθυσμό 5000 κατοίκους.Σφαγίασαν με μιά πρωτοφανή αγριότητα αλλά κατά την προσφιλή τους πλέον θηριώδη μέθοδο, 40 γυναικόπαιδα.
Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν και δόθηκε στη δημοσιότητα η μακροσκελή μακάβρια λίστα των ονομάτων:
1- Hekmat Khaddour 2- Fatima Khaddour 3- Ilham Khaddour 4- Ghassan Khaddour 5- Karam Khaddour 6- Fariza Khaddour 7- Ali Khaddour8- Souad Khaddour 9- Raïfeh Khaddour 10- Yassine Khaddour 11- Mahasen Khaddour 12- Ali Saleh 13- Ibrahim Nasser 14- Fattoum Mayhoub 15- Wissal Nasser 16- Mohammad Ibrahim 17- Zarife Chaër 18- Jawaher 19-Ayham Ibrahim 20- Abou Taher και η γυναίκα του Om Taher Haydar Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται η τραγική μαρτυρία ενός κατοίκου του Ali Khaddour που θρηνεί 8 μέλη της οικογένειάς του σ΄αυτήν την ομαδική σφαγή(Al Manar)
P4
 Σφαγή Νο II όπως λέμε Γενεύη II σε 2 24ωρα.
 Από τη σφαγή στην Quneitra, 12/02/14
Επτά πολίτες μέλη της ίδιας οικογένειας σφαγιάστηκαν στις 12/02/14 στην επαρχία της Quneitra στο Dwayeh.Ένας χωρικός που δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του δήλωσε ότι τρομοκράτες της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα επιτέθηκαν στο χωριό του και σκότωσαν 8 άτομα εκ των οποίων οι 7 ανήκουν στην ίδια οικογένεια επειδή είχαν ζητήσει από τους γονείς να φιλοξενήσουν τρομοκράτες και να μετατρέψουν το σπίτι τους σε ισλαμιστική γιάφκα και ορμητήριο.Η οικογένεια αρνήθηκε επικαλούμενη ότι δεν μπορεί το δικό της σπίτι να γίνει η αιτία για να σκοτωθούν οι κάτοικοι των γύρω χωριών.Επιτέθηκαν απόγευμα στο χωριό που ήταν ασφαλές συνέλαβαν δεκάδες άτομα και τα υπέβαλαν σε βασανιστήρια.
 P5
Quneitra, 12/02/14
Μάρτυρας από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι σωροί και ονομάζεται Μαχμούντ Αμπάζα δήλωσε ότι οι 8 νεκροί έφεραν σημάδια φοβερών βασανισμών αλλά και εμφανή θανατηφόρα τραύματα σφαγιασμού.Ανέφερε ότι οι αντάρτες ακρωτηρίασαν τα σώματα και έκλεψαν και 350 πρόβατα( για να προβάρουν πιθανόν τα μαχαίρια τους για την επόμενη γουαχαμπίτικη τελετουργική σφαγή χριστιανού ή αλαουίτη ή φαντάρου).
Ο κυβερνήτης της επαρχίας σύμφωνα με το TG24 Siria o Maan Salah al Din Ali καταδίκασε απερίφραστα τη τρομοκρατική θηριωδία ,τη σφαγή των χωρικών σ΄ ένα χωριό όπου κατοικούν συντηρητικοί άνθρωποι και που ήταν απόλυτα ασφαλές. Τόνισε ότι η τρομοκρατία στοχοποιεί πολίτες σ΄όλη τη Συρία.Αλλά και το Υπουργικό Συμβούλιο με γραπτή του δήλωση στο πρακτορείο SANA καταδικάζει τη βάναυση σφαγή που δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα του να νικήσει την τρομοκρατία.
Στην ισλαμοκρατούμενη Ράκα επέβαλαν οδυνηρότατο, αργό και βασανιστικότατο θάνατο, οι τρομοκράτες στη νεαρή κοπέλα η οποία κρίθηκε ένοχη από το τοπικό δικαστήριο της Σαρίας (10/02/14). Οι πηγές δεν αναφέρουν το λόγο της θανατικής ποινής. Η κοπέλα δολοφονήθηκε από ασφυξία καθώς ισλαμιστής τύλιξε στο λαιμό της μεταλλική βέργα με την οποία και την στραγγάλισε (Dampress/Shamtimes). Eίχε προηγηθεί άλλη δολοφονία δια λιθοβολισμού στην νεαρή Fatoum Al-Jassem η οποία κρίθηκε ένοχη για μοιχεία καθώς ο δικαστής αποφάνθηκε όι διατηρούσε λογαριασμό στο fb που ισοδυναμεί με μοιχεία που τιμωρείται με λιθοβολισμό.Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχουν δημοσιεύματα αλλά δεν έχουν διαρρεύει φωτογραφίες. Ο αραβόφωνος ρεπόρτερ Al-Rai Al-Youm έδωσε αρχικά την πληροφορία η οποία επιβεβαιώθηκε από κατοίκους.
 Δείτε το βίντεο όπως ανέβηκε στο youtube από λογαριασμό της συριακής αντιπολίτευσης με το χαρακτηριστικό σήμα των 3 αστεριών και την επωνυμία Facts Syrian Revolution (Γεγονότα Συριακής Επανάστασης):

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά,Βρυξέλλες για pentapostagma.gr