Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πάνω από 1,6 εκατ. οι προσκηνυτές στα Δώρα των Μάγων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΣΛΑΥΩΝ
«Πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν τα Δώρα των Μάγων σε Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία». Αυτό ειπώθηκε στη συνέντευξη στο ITAR-TASS του εμπνευστή της μεταφοράς των Δώρων στη Ρωσία Konstantin Malofeev.
 «Στη Μόσχα, προσκύνησε αριθμός άνω των 412.000 ατόμων, συν οκτώ χιλιάδες που προσκύνησαν στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, και 165 χιλιάδες στην Αγία Πετρούπολη. 
 Το ρεκόρ της Μόσχας έσπασε το Μινσκ με 520.000 προσκυνητές. Στη συνέχεια, στο Κίεβο, παρά την αναταραχή στο κέντρο και τους 25 βαθμούς παγετό, στο ναό ήρθαν 280 χιλιάδες», εξήγησε. 
 Εκτός προγράμματος μετά από αίτημα των πιστών τα δώρα των Μάγων επισκέφθηκαν την Κριμαία.
 «Για μισή μέρα στη Συμφερόπολη τα Δώρα προσκύνησαν 50 χιλιάδες άτομα, και για 15 ώρες στη Σεβαστούπολη - 100 χιλιάδες, σχεδόν το ένα τρίτο της πόλης, ήταν εκπληκτικό», δήλωσε ο Malofeev. 
 
Σημείωσε επίσης ότι στη Σεβαστούπολη τα δώρα πήγαν σχεδόν τυχαία, επειδή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης και οι κληρικοί αποφάσισαν να δεχθούν το αίτημα της τοπικής επισκοπής.
 
Τέλος για το Volgograd, την πόλη,  που επέζησε πρόσφατα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις είπε πως "αν και η άδεια για την μεταφορά των Τιμίων Δώρων δόθηκε μόνο για ένα μήνα, ήταν αδύνατο να αρνηθεί στους πιστούς του Volgograd τα Δώρα των Μάγων και κατά συνέπεια ο ίδιος ο Πατριάρχης Κύριλλος τα έφερε στο Βολγκογκράντ, για να επικοινωνήσει με τους επιζώντες της τραγωδίας και να πει λόγια παρηγοριάς", είπε ο Malofeev.