Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αλ. Μητρόπουλος προς Τσίπρα: η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα!

Την πλήρη αλλαγή στάσης στο θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής εισηγείται με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσιπραο βουλευτής του κόμματος και καθηγητής Νομικής, Αλ.Μητρόπουλοςυποστηρίζοντας ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, δεν είναι ναζιστικό και δεν πρέπει να απαγορευθεί η πολιτική του δράση.
Στην επιστολή του, ο Αλ. Μητρόπουλος προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει υπέρ της απαγόρευση της Χρυσής Αυγής καθώς όπως ισχυρίζεται είναι λάθος να χαρακτηρίζεται ως «κλασικό ναζιστικό κόμμα». «Δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος, αλλά ούτε και περί ναζιστικού εκλογικού σώματος. Ιστορικά, πρόκειται περί ενός φαινομένου που εξελίσσεται στα πλαίσια της ελληνικής καθεστωτικής Δεξιάς“, αναφέρει στην επιστολή του και ζητά μεταβολή αυτής της πολιτικής.
Φυσικά, δεν πρόκειται για τίποτε απ’ όλα αυτά. πρόκειται για μια επιχειρούμενη κολωτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εκφεύγει από την υπόλοιπη καθημερινή πολιτική του τακτική, και που η δημοσίευση αυτών των θέσεων έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του Αλ. Τσίπρα.
Σκοπός της όλης υπόθεσης ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, ( αν καταφέρει να σχηματιστεί παρόμοια πλειοψηφία στη Βουλή) ευελπιστόντας ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να χάνει ψήφους προς τα δεξιά και με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει την εξουσία!
Πρόκειται για μια από τις χειρότερες υποθέσεις “πολιτικής διαπλοκής” και “ξεπλύματος” των φονιάδων ελλήνων και μεταναστών για τους οποίους υποτίθεται κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η διαρροή της επιστολής βοηθά επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να προσμετρήσει αντιδράσεις πριν το σχετικό κείμενο κατατεθεί γαι συζήτηση στα όργανα του κόμματος. Σε περίπτωση που προκληθεί αναταραχή και εκφραστουν μαζικές διαφωνίες, τότε απλώς θα… απορρίψει την μελέτη του κ. Μητρόπουλου.
Ενδιαφ΄λερον οιπόν πολιτικό προκαλεί η σταση που θα τηρήσουν επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Παπαδημούλης, Βίτσας, Λαφαζάνης, Δραγασάκης κι άλλοι, που θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ εξουσίας και πολιτικής εντιμότητας…