Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ισραηλινοί παίζουν με τον Γ΄παγκόσμιο πόλεμο! Ας σταματήσουν κάποια παπαγαλάκια να μιλούν για εμφύλιο

ΕΝΩ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-15I βομβάρδισαν τη νύχτα αποθήκη στην συριακή πόλη Λαττάκεια  οποία υποτίθεται ότι βρίσκονταν μέρη των αντιεροπορικών συστοιχιών S-300OMU2 τα οποία έχει παραλάβει η Συρία από την Ρωσία (το σύστημα δεν έχει παραδοθεί ολόκληρο και δεν είναι επιχειρησιακό ακόμα).
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό Channel 2 της τηλεόρασης του Ισραήλ η επίθεση έγινε σε δύο κύματα και κάτοικοι της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως δείχνει και η φωτό.
Τα ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν από τα δυτικά τα μεσάνυχτα μετά από πορεία που ξεκίνησε από αεροδρόμιο στην έρημο Νεγκέβ.
Εικάζεται ότι η επίθεση έγινε με βόμβες που ήταν εξοπλισμένες με συλλογές Spice 1000 και 2000, oπότε τα ισραηλινά μαχητικά κινήθηκαν εκτός της ακτίνας δράσης των σύγχρονων συριακών αντιαεροπορικών
Η αποθήκη βρισκόταν στην περιοχή Sheikh Daxar στην περιοχή του τοπικού λιμένα. Φαίνεται ότι κτυπήθηκαν μία βάση αεράμυνας βάση κοντά στην περιοχή Jableh. Η πόλη της Λαττάκεια κατοικείται κατά κύριο λόγο από Αλεβίτες.
Τον περασμένο Αύγουστο οι ισλαμιστές είχαν καταλάβει ορισμένες περιοχές και προέβησαν σε σφαγές Αλεβιτών. 
Η επίθεση γίνεται σε μία στιγμή που οι συνομιλίες στη Γενεύη βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.
Σίγουρα μόνο το Ισραήλ θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο: Να βομβαρδίσει ένα κράτος το οποίο βρίσκεται σε συνομιλίες για την παύση του εμφυλίου που έχει ρημάξει τη χώρα εδώ και 2,5 χρόνια. 
Πάντως φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί επιμένουν να κτυπούν όπου νομίζουν ότι βρίσκονται βάσεις των S-300 δείγμα ότι τους απασχολεί πολύ η ύπαρξη του συγκεκριμένου αντιαεροπορικού συστήματος.
Να σημειώσουμε ότι σε προηγούμενη επιδρομή τους στην Λαττάκεια κατά των συστοιχιών των Yakhont, τα αποτελέσματα ήταν πολύ φτωχά...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr