Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ελληνική δημοκρατία 2014! Ποιό δημοκράτες δέν γίνεται!

«Το αεροπλάνο με την αντιπροσωπεία της Συρίας, που κατευθύνονταν στην Ελβετία για να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης-2, κρατήθηκε για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Αθήνας», σχολιάζει η αραβική εφημερίδα Αλ Αχμπάρ.
Ο λόγος, σύμφωνα με την επίσημη ελληνική εκδοχή, ήταν η άρνηση των δύο ιδιωτικών εταιρειών για τον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους. Οι διοικήσεις των εταιρειών, ισχυρίσθηκαν ότι συμμορφώνονται με τις διατάξεις για τις κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος που επιβλήθηκε από την ΕΕ, το Μάιο του 2011.
Το αεροπλάνο ανεφοδιάσθηκε μόνο μετά την παρέμβαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Η εφημερίδα Αλ Αχμπάρ σχολιάζει το περιστατικό και σημειώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μοάλεμ, σηκώθηκε θυμωμένος με τους Έλληνες  και τους πέταξε ένα ‘πάκο’ μετρητά, αφού αρνούνταν οποιαδήποτε άλλο μέσο πληρωμής.
Ο Μοάλεμ, ήταν αναστατωμένος ότι θα αργοπορούσε σε μια προκαταρκτική συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν και τον Σεργκέι Λαβρόφ.
 
Εκείνο που αναρωτιέται κανείς, σημειώνει η εφημερίδα, είναι πόσο βάθος είχαν οι τσέπες του Σύριου υπουργού Εξωτερικών για να χωρούν τέτοια πακέτα...