Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ...> ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΜΑΣΟΝΙΑΣ...


Την ύπαρξη στενών σχέσεων εκκλησίας-Χρυσής Αυγής στο παρελθόν παραδέχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.
Ερωτηθείς αναφορικά με την ύπαρξη ή όχι εκλεκτικών συγγενειών μεταξύ ιεραρχών και Χρυσής Αυγής, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος τόνισε:

"Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Όντως κάποια στιγμή υπήρξαν. Πότε όμως; Tότε που τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα, τότε είχαμε κάποιοι μελετήσει σωστά, δεν είχαν μιλήσει αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν".

"Σήμερα, δεν είναι κανένας επίσκοπος που να μπορεί να αρθρώσει λόγο υπέρ αυτής της, δυστυχώς όπως προέκυψε , καταστάσεως που δεν μας τιμά ούτε σαν Έλληνες ούτε σαν ορθόδοξους.Mέσα στο σώμα της ιεραρχίας σήμερα στην Ελλάδα κανείς δεν θα πάρει και δεν θα υπερασπιστεί αυτές τις ιδέες και αυτά που εκπροσωπούν.

Απλώς κάποιοι παγιδεύτηκαν μέσα από κάποια αφέλεια ή κάποια έντονη φιλοπατρία που δεν τους επέτρεψε να δουν από την αρχή τι συμβαίνει. Τώρα κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο πλέον. Σας διαβεβαιώνω" επισήμανε.