Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ας μήν γελιόμαστε, αυτό δέν λέγεται παραβίαση αλλα ουσιαστική παραχώρηση με έντονο άρωμα την προετοιμασία!

Αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου προέβη σε 12 παραβιάσεις!
Ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων αποφάσισαν οι Τούρκοι να προχωρήσουν στη νέα πρόκλησή τους στο Αιγαίο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
Πιο συγκεκριμένα, τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας-ηλεκτρονικού πολέμου «αλώνισε» σε όλο το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, προκειμένου να καταγράψει συχνότητες ραντάρ πυραυλικών συστημάτων μας στην προκεχωρημένη γραμμή άμυνας της χώρας. Το αεροσκάφος έκανε 12 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας, προκαλώντας τον εύλογο προβληματισμό στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Την ώρα που οι γείτονές μας συγκλονίζονται από την κρίση στο πολιτικό τους σύστημα, στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους, ψάχνοντας εν προκειμένω εάν ο Στρατός μας βρίσκεται σε εγρήγορση κατά την περίοδο των εορτών.

Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά τον θάνατο 10 ατόμων στα στρατιωτικά ναυπηγεία Alaybey της Σμύρνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Taraf», στις 24 Δεκεμβρίου, το υποβρύχιο «YILDIRAY» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου και προκλήθηκαν άγνωστες μέχρι στιγμής ζημιές. Το πρωτοφανές συμβάν, σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβε χώρα κατά τη διαδικασία ανάδυσης, όταν το υποβρύχιο βρέθηκε στην πορεία του φορτηγού πλοίου και συγκρούστηκε μαζί του. Στην περιοχή έσπευσε ρυμουλκό και οδήγησε το «YILDIRAY» στο λιμάνι της Μερσίνας, προκειμένου να εξεταστούν οι ζημιές του. Το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού, πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει το συμβάν.