Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: Σε 15 χρόνια θα γίνουμε αλβανικό κράτος!

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, δήλωσε, σε συνέντευξή του προς τη βουλγαρική εφημερίδα ‘Πρες’, ότι το κράτος των Σκοπίων σε 15 χρόνια θα γίνει αλβανικό κράτος και σε τουλάχιστον 7 με 8 χρόνια θα πλειοψηφούν οι Μουσουλμάνοι στη χώρα.
Ο Γκεοργιέφσκι,  εξηγεί γιατί δεν είναι πλέον υπέρμαχος της δημιουργίας εθνικώς αμιγών κρατών στα Βαλκάνια.
«Αυτήν την ιδέα ήθελα να δημοσιοποιήσω  σε Διάσκεψη των Βαλκανίων, ότι, δηλαδή, όλες οι χώρες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να κάνουν ένα βήμα προς την ειρήνη και όχι στο πρόσωπο του πολέμου...
 »Αν αναλύσουμε την κατάσταση σήμερα,  βλέπουμε ότι οι διαδικασίες δεν βαδίζουν προς το μέλλον. Η Βοσνία υπάρχει μόνο στα χαρτιά, δεν υπάρχει πραγματική λειτουργία κράτους. Το Κοσσυφοπέδιο εξακολουθεί να είναι διαιρεμένο και δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα μεταξύ Αλβανών και Σέρβων.
»Το κράτος των Σκοπίων είναι μια μόνιμη αστάθεια, του οποίου η επιβίωση εξαρτάται πλέον από την καλή θέληση των Αλβανών. Συνειδητοποίησα ότι η ιδέα (που είχα παλαιότερα περί εθνικών κρατών) ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και δεν είμαι πλέον ένθερμος υποστηρικτής της», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι, σύμφωνα με το  Alsat-M.
 
The Hellenic Information Team