Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τουρκικά παιχνίδια: Φρεγάτα στη Σκύρο, ελικόπτερα στα Ίμια

Πλοίο «φάντασμα»  με κυβερνήτη... «σουπιά»!
Δεν έχουν με τι άλλο να παίξουν οι επιτελείς του τουρκικού Γενικού Επιτελείου κι είπαν να παίξουν με την υπομονή μας, συνεχίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις που στήνουν με διάφορες αφορμές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.
Σαράντα οκτώ ώρες μετά την υπέρτατη πολιτική πρωτοβουλία του «Μεγάλου ακτιβιστή» κ. Γιώργου Παπανδρέου να φυτέψει δέντρο (με τη γλάστρα του) στην πλατεία Γκεζί, οι στρατηγοί της Άγκυρας θυμήθηκαν ότι διαθέτουν και ναυτικό με το οποίο θέλουν να παίξουν το Αιγαίο. Για το λόγο αυτό, η τουρκική  φρεγάτα “TGSORUCREIS" βγήκε από τα Στενά του Ελλησπόντου, κινήθηκε με νοτιοδυτική πορεία και καθόρισε έτσι το πρόγραμμά της για να προκαλέσει εντυπώσεις.
Ακολούθησαν ρότα κινούμενοι δήθεν «φάντασμα», για να μην εντοπισθεί από τα ελληνικά ραντάρ! Ο στρατιωτικός επίγονος του Πιρί Ρέις, κυβερνήτης της φρεγάτας, επεχείρησε να θολώσει (και καλά) τα νερά ως... «σουπιά».
Για να μην γίνει αντιληπτός ότι θα κατέβαινε προς την Εύβοια, σήκωσε το ελικόπτερό της φρεγάτας, δήθεν κάνοντας άσκηση, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Όπως λένε αξιωματικοί του ΠΝ, το πλήρωμα της φρεγάτας ήταν τόσο νυχτωμένο που δεν αντελήφθη το ελληνικό πολεμικό σκάφος που έσπευσε στο σημείο ενώ δεν αντελήφθησαν την ενεργοποίηση των συστημάτων εγκαίρου προειδοποιήσεως (που υπάρχουν διάσπαρτα και σαρώνουν τα πάντα)!
askisi pn 2
Η πορεία της φρεγάτας
Η φρεγάτα μπήκε στα ελληνικά ύδατα παρακολουθούμενη (12 Νοε 13, 22:32’) μεταξύ Ευβοίας και Σκύρου. Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νοτιοανατολική εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτίως Σκύρου (12 Νοε 13, 23:04’), συνεχίζοντας τον πλου του προς νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν  το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του, που όπως έλεγαν διπλωματικοί κύκλοι συνιστούσαν κατάχρηση του δικαιώματος αβλαβούς διέλευσης αφού για να πάνε  από την Κωνσταντινούπολη στην Μερσίνα της ΝΑ Μεσογείου και ανοιχτά του Λιβάνου πέρασαν μέσω ...Ευβοίας! Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Ηδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες στην Αθήνα για διπλωματικές ενέργειες και ενημέρωση των συμμάχων.
Θερμό επεισόδιο  με… «φέσι» στα Ίμια
Η δεύτερη πρόκληση αφορά σε διαρροές μέσω του τουρκικού Τύπου με σενάριο που θα ζήλευαν οι σεναριογράφοι της ταινίας «Κάπταιν Φίλιπς». Σύμφωνα με τους ευφάνταστους της Άγκυρας, περιπολικά του Λιμενικού Σώματος δήθεν παρενόχλησαν τουρκικά αλιευτικά στα Ίμια αλλά και φορτηγά πλοία σε διεθνή ύδατα με αποτέλεσμα να απογειωθούν 5 τουρκικά ελικόπτερα!
Άγνωστοι και ανώνυμοι Τούρκοι αλιείς, όπως γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες,  επέστρεψαν στο Γκιουμουσλούκ και το Τουργκούτ Ρέις έχοντας ειδοποιήσει τις αρχές της χώρας τους. Γι’ αυτό το λόγο απογειώθηκαν πέντε ελικόπτερα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ιμσίκ, έφθασαν στην περιοχή και άρχισαν να πετούν πάνω από τα περιπολικά του ελληνικού Λιμενικού, τα οποία αποσύρθηκαν - πάντα κατά τις τουρκικές εφημερίδες- στην Κάλυμνο.
ImageHandler
Το ωραίο είναι ότι οι Τούρκοι δεν λένε πότε έγινε το περιστατικό, στο ελληνικό Πεντάγωνο δεν υπάρχει καταγραφή τέτοιου είδους περιστατικού, ενώ από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν επιβεβαιώνεται κάποια σχετική πληροφορία. Στρατιωτικοί αναλυτές σημειώνουν στη NEWSBOMB ότι δεν αποκλείεται να είναι μια έντεχνη κατασκευή ή μεγαλοποίηση (για εσωτερικούς λόγους) ή και για να δημιουργούν κλίμα διεθνώς μετά  την δημόσια ρητορική του κ. Ερντογάν κατά της Κύπρου. Εκτός αν οι διαρροείς έχουν μπερδέψει περιστατικά, ημερομηνίες (σ.σ. αργεί η Πρωταπριλιά), περιοχές και αριθμούς ελικοπτέρων, αφού τέτοιο επεισόδιο στα Ίμια δεν υπάρχει!
Οι πιο πονηροί λένε πάντως ότι αυτή είναι η απάντηση των Τούρκων στρατηγών στον εντοπισμό του «πειρατικού πλοίου» με τουλάχιστον 20 χιλιάδες όπλα «Καλάσνικοφ» στα αμπάρια του, τα οποία υποτίθεται προς προορίζονταν για τη Λιβύη αλλά θα κατέληγαν στους «αντάρτες» της Συρίας.
Διπλωματικό παρασκήνιο με στόχο την Κύπρο
Στην Αθήνα αναλυτές και διπλωμάτες αναφέρουν ότι η ένταση - με πραγματικά ή κατασκευασμένα περιστατικά - οφείλεται εν πολλοίς στο άδειασμα και στην ακύρωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του σχεδίου του Νταβούτογλου, το οποίο προσπάθησε να το «πουλήσει» διεθνώς με το γνωστό κουτοπόνηρο τρόπο του.
Πήγε να εμφανίσει την Αθήνα να έχει δήθεν συμφωνήσει για διάλογο με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους (αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως την «ΤΔΒΚ», μέσω, δήθεν  4μερους διάσκεψης.
venizelos
Αμέσως, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Κων. Κούτρας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκειμένου να διευκολυνθεί η απευθείας επαφή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή με την τουρκική κυβέρνηση, συμφώνησε να υπάρξει συνάντηση στο αντίστοιχο επίπεδο του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας που προβλέπεται από το Σύνταγμα του 1960 της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι βεβαίως με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους. Αυτή η σαφής ακύρωση της κουτοπόνηρης εσφαλμένης αναφοράς των συμφωνηθέντων  φαίνεται ότι εκνεύρισε Ερντογάν και Νταβούτογλου και έχουν χάσει πλέον την ψυχραιμία τους. Περαστικά…
Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB 


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/370188/toyrkika-paihnidia-fregata-sti-skyro--elikoptera-sta-imia#ixzz2kj3xlO9G