Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ την Κυριακή ! Μποϋκοτάζ στις αγορές την ημέρα της Κυριακής !

Tελικά η έμμεση κατάργηση της αργίας της Κυριακής μπαίνει σε εφαρμογή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ! Κι εμείς ; Τι κάνουμε εμείς ; Μήπως υπάρχουν λεφτά για αγορές ακόμα και την ημέρα της Κυριακής, την ώρα που η Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε 80 χώρες πένεται και υποφέρει από την έλλειψη οικονομικών πόρων ; Υπάρχουν λεφτά για αγορές την Κυριακή, την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι ή βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας  και δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και ανελέητα χαράτσια ; 
Η Κυριακή είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό !

Η Νέα Εποχή θέλει να διώξει τους Έλληνες και όλο το κόσμο από τις εκκλησιές και να καταργήσει όλες τις θρησκευτικές εορτές και αργίες, ώστε ο κόσμος να αλλοτριωθεί από τον υπερκαταναλωτισμό και τα υλικά αγαθά.
Αντί για την Εκκλησία, να βρίσκεται στα Εμπορικά κέντρα και στα ψώνια ( τη στιγμή που εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποί του είναι φτωχοί και άνεργοι, ενώ εκατομμύρια άλλοι πεθαίνουν σε Αφρική και Ασία ) , να έχει την ψευδαίσθηση της “ευτυχίας” με την κατανάλωση και τη βόλτα, με το ‘shopping therapy” !
Πρέπει να ξεμάθουν οι Έλληνες ότι Κυριακή = Εκκλησία, όπως το έχουν κάνει στη νεολαία που ξενυχτά μέχρι πρωΐας στα νυχτερινά κέντρα και δεν μπορεί να παραστεί, έστω για μισή ώρα, στη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία !
Πρέπει οι Έλληνες να χάσουν κάθε επαφή με την Ορθόδοξη Εκκλησία, να μην κάνουν ορθόδοξο χριστιανικό γάμο, να μην κάνουν χριστιανική κηδεία, να μη ξέρουν για τον Ιησού Χριστό, τους Αγίους, την Παναγία, τα Μυστήρια της Εκκλησίας και όλα όσα οδηγούν στην αιώνια ζωή !
Και θα το πετύχουν με ένα τρόπο : υλισμός, άφθονα υλικά αγαθά ή συνεχείς διασκεδάσεις, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης ! Θα είναι άδεια τα σουπερμάρκετ μέσα στην εβδομάδα και θα τρέχουν οι Χριστιανοί κυριακάτικα να ξεδιψάσουν την καταναλωτική τους μανία !
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στενάζει στα γήπεδα, στα εμπορικά κέντρα, στα νυχτερινά κέντρα και … θα βουλιάζει πνευματικά, θα μένει μακριά από τον Ιησού Χριστό και την Αιώνια Ζωή, μακριά από την Μία, Αγία, Ορθόδοξη Εκκλησία, με τα Μυστήρια της !
Κυριακή, αλλά πουθενά ο Κύριος !
Και περιμένουν να βγούμε από το οικονομικό … αδιέξοδο !
Χωρίς Χριστό όχι μόνο δεν θα βγούμε, αλλά θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο !
Στη πλάτη των εργαζομένων που υποχρεωτικά και με πενιχρές αμοιβές θα σέρνονται στο “σφαγείο” της εργασίας την Κυριακή ! Για να γίνουν κάποιοι πλουσιότεροι, την ώρα που όλοι μας γινόμαστε φτωχότεροι !
Κάθε συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να πει ένα δυνατό :  ΟΧΙ !
ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Πάνω από τις αγορές είναι ο Ιησούς Χριστός !
ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Πάνω από τις αγορές είναι οι οικογένειές μας που συναντιούνται  στο τραπέζι της Κυριακής μετά από μια κουραστική εβδομάδα εργασίας ή μαθημάτων !
ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Δεν θα αφήσουμε τους Νεοεποχίτες να γκρεμίσουν κάθε τι πνευματικό στην Ελλάδα μας !
ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Η θέση μας την Κυριακή το πρωί είναι στους ορθόδοξους ναούς μας, στις ομιλίες που γίνονται σε ναούς και ενοριακές συνάξεις και στα μοναστήρια και στις αδελφότητες και όχι στα εμπορικά κέντρα και στα σούπερ-μάρκετ ! Δεν είναι στα νυχτερινά κέντρα και στα μπουζουξίδικα, στα μπαρ και στα “οινοπνεύματα”, αλλά στη Θεία Ευχαριστία !
ΑΝ εμείς μποϋκοτάρουμε τις επιχειρήσεις που ανοίγουν την Κυριακή, τότε το μέτρο θα ατονίσει !
Σκέψου και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που υποχρεώνονται να πάνε στη δουλειά τους, χάνοντας τον κυριακάτικο εκκλησιασμό, τη συναναστροφή με τους συν-ενορίτες τους, με την οικογένειά τους, με τους φίλους τους !
Εσύ δε λες ότι δεν έχεις λεφτά για να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου που υποφέρουν στην Ελλάδα και στη Κύπρο ; Αλλά έχεις λεφτά για ψώνια και αγορές ; 
Εσύ δε λες ότι δεν έχεις λεφτά να βοηθήσεις τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές ; Και έχεις χρήματα για να κάνεις αγορές υψηλού κόστους που η διαφήμιση και η υπερκαταναλωτική κοινωνία σε οδηγούν να κάνεις ; Έχεις χρήματα για ουίσκι, ποτά, ακριβά φαγητά, μπαράκια, νυχτερινά κέντρα, συνεχείς αγορές και δεν έχεις χρήματα για να προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου ; 
Σκέψου ως Ορθόδοξος Χριστιανός : Τι είναι ανώτερο ; Τα φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά΄προγράμματα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ή η απληστία της υπερκατανάλωσης και των άχρηστων αγορών ; 
Όλοι, λοιπόν,  στις Ορθόδοξες Εκκλησιές μας και στα μοναστήρια μας  ! Όλοι κοντά στον Τριαδικό Θεό ! Είναι μαζί μας η Παναγία μας και οι Άγιοι μας και οι Μάρτυρες και οι Νεομάρτυρες !
Επιτέλους, ας πούμε ως λαός ένα βροντερό ΟΧΙ !
Ας πάψουμε να είμαστε καρπαζοεισπράκτορες της Νέας Τάξης !