Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ > Η ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ


  Ή σκεπτόμαστε Ελληνικά ή χανόμαστε.
Του Μητροπολίτου Πατρών κ. ΧρυσοστόμουΔιαβάζοντας την Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη
Αλεξόπουλου για το θέμα, εκφράζω την βαθειά μου ικανοποίηση και τον συγχαίρω θερμότατα.
Τον ευχαριστώ, γιατί εκτός των άλλων έλαβε σοβαρώς υπ’ όψη του την θέση της Εκκλησίας, η οποία είναι πλειστάκις εκπεφρασμένη μέσα από κείμενά μας και από ομιλίες είτε από τον άμβωνα, είτε από άλλα βήματα της πόλεώς μας και γενικώτερα κυρίως μέσα από παρεμβάσεις μας προς τους αρμοδίους Κυβερνητικούς Παράγοντες.
Με τον κ. Αλεξόπουλο είχαμε συνάντηση στην Ιερά Μητρόπολη και μιλήσαμε διεξοδικά επί του καιρίου αυτού ζητήματος.
 
Από τα βάθη της ψυχής μου επιθυμώ, επίσης, να επαινέσω την στάση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και γενικά των εμπόρων της πόλεώς μας, οι οποίοι αντέδρασαν με το δικό τους άμεσο και δυναμικό τρόπο στο άνοιγμα των Καταστημάτων την Κυριακή. Είμεθα στο πλευρό τους στηρίζοντας τους δίκαιους αγώνες τους.

Εμείς επιμένομε και κηρύσσομε την αργία όλες τις Κυριακές του χρόνου και πιστεύομε, ότι οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί είτε έμποροι, είτε καταναλωτές θα τηρήσουν αυστηρή στάση ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Αγωνιζόμεθα όλοι εναντίον της ισοπεδώσεως των αξιών στη χώρα μας και πρέπει να παραμείνωμε ενωμένοι, προκειμένου να διατηρήσωμε ακέραιο τον πνευματικό ιστό της Πατρίδος μας.

Η προσήλωσή μας στην Πίστη μας και στις πατροπαράδοτες αξίες είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει και στις ομιλίες μου, επαναλαμβάνω και τώρα τα λόγια του μεγάλου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού « Το κέρδος της Κυριακής είναι καταραμένο». Η Κυριακή είναι η ημέρα του Κυρίου. Είναι ημέρα αφιερωμένη στον Θεό.

Αδελφοί μου, αντισταθήτε στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

Αντισταθήτε στα σχέδια του διεθνούς Σιωνισμού.

Αντισταθήτε στη διάλυση της οικογενενειακής συνοχής και ευτυχίας.

Τώρα είναι και πάλι ώρα, να ομολογήσωμε την Πίστη μας και να διατρανώσωμε, ότι είμαστε συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και δεν πουλάμε τα «πρωτοτόκια μας» αντί πινακίου φακής.

Κλείστε όλοι οι Πατρινοί και όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί τα καταστήματά σας την Κυριακή.

Κανείς Πατρινός να μη μπη σε κατάστημα, που θα είναι τυχόν ανοιχτό την Κυριακή στην Πάτρα ή αλλού, για να ψωνίση.

Αδελφοί, «Στώμεν καλώς».

Είναι απαραίτητη η τήρηση αυτής της στάσεως για την πίστη μας και την Πατρίδα μας.

Φτάνει πιά η κατρακύλα και το ξεπούλημα. Ας ξυπνήσωμε.

Ας αγωνιστούμε να διασώσουμε, ο,τι απέμεινε σ’ αυτό τον τόπο όρθιο, από τον οδοστρωτήρα των τελευταίων ετών.

Ας ενώσωμε τις δυνάμεις μας, για να ανορθώσωμε τα πνευματικά συντρίμμια πάνω στα οποία πλέον, κλαίμε ως τραγικοί επιμηθείς, γιατί δεν σκεφτήκαμε και δεν ενεργήσαμε ως προμηθείς, ώστε να κρατήσωμε ο,τι μας ανήκει...

Ήλθε πλέον η ώρα ο Έλληνας μακριά από λαικισμούς και παρόμοια τερτίπια να σταθή στο ύψος των περιστάσεων.

Ή σκεπτόμαστε Ελληνικά ή χανόμαστε.

Ή κρατάμε τις παραδόσεις μας, που μας καταξιώνουν ως πνευματικές οντότητες ή μας απορροφά η χοάνη της απαίσιας παγκοσμιοποίησης, την οποία τα τελευταία χρόνια την προέβαλαν ως πανάκεια.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους δυναμικά και αποστομωτικά, με την στάση τους, αντέδρασαν και αντιδρούν στην υπούλως και υπογείως επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας και στην αποιεροποίηση της ζωής μας.

Πιστεύομε ακράδαντα, ότι οι αντιστάσεις του Λαού μας είναι πολύ δυνατές γιατί στηρίζονται στους δύο αήττητους πυλώνες, οι οποίοι είναι, η πίστη στον Θεό και η αγάπη στην Ελλάδα.

Εκ της Μητροπόλεως
greeknation.blogspot.gr