Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ακατάπαυστες οι παραστρατιωτικές ομάδες αλβανών στην Ελλάδα, zastava και καλάσνικοφ

Οι Αλβανοί είχαν τα καλάσνικοφ κάτω από τη θέση του συνοδηγού!
 Συνελήφθησαν, σήμερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, τέσσερις  Αλβανοί, ηλικίας 26, 20, 24 και 25 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν σήμερα περίπου στις 09:50 το πρωί, σε κεντρική οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ με τέσσερις επιβαίνοντες, στο οποίο έκαναν σήμα για έλεγχο.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο πάτωμα της θέσης του συνοδηγού και κατασχέθηκαν, δύο καλάσνικοφ με ξιφολόγχες και δύο γεμιστήρες με 57 φυσίγγια, ένα πιστόλι τύπου zastava με στιγαστήρα, διαμετρήματος 7,65 mm και γεμιστήρα με 10 φυσίγγια.

Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν ενώ προέκυψε ότι δύο από αυτούς, δεν έχουν έγγραφα παραμονής στη χώρα.
Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 26χρονου καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των 510 ευρώ και 700 λεκ Αλβανίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας
για να διευκρινιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας, των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ατόμων.

newsit.gr