Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Διάθεση από τις μεγάλες δυνάμεις να νεκραναστήσουν το καταστρεπτικό και ανθελληνικό σχέδιο Ανάν

Κυπριακή εκκλησία και σχέδιο «Ανάν 2»
Λέξεις ελληνικές και αξιοπρεπείς, προερχόμενες από τα χείλη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου: «Το βόρειον μέρος της πατρίδας μας δεν θα το εκποιήσουμε, δεν θα το προσφέρουμε στον κατακτητή, είναι δικό μας. Αργά ή γρήγορα θα πάμε να ζήσουμε στον χώρο αυτό, ασχέτως εάν οι ισχυροί της γης έχουν διαφορετικές απόψεις και ασχέτως εάν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ο εδώ εκπρόσωπός του, που έπρεπε να ήσαν υπέρμαχοι των αρχών που πρέπει να διέπουν τα Η.Ε., έπρεπε καταλλήλως να συμπεριφέρονται και όχι εκβιαστικά»
Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος είπε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια θείας λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη χειροτονία του. Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι η Εκκλησία της μαρτυρικής Κύπρου, διαχρονικά, χαρακτηρίζεται από τόλμη, ελεύθερο πνεύμα και βούληση να συνεισφέρει στα δημόσια πράγματα του νησιού. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι μια σπάνια προσωπικότητα που εμπνέει τους πιστούς, τους ενώνει και τους εμψυχώνει για τη συνέχιση των αγώνων ενάντια στους πάσης φύσεως και προελεύσεως εισβολείς και επιβούλους.
 
Τώρα στον ορίζοντα ο διορατικός ιεράρχης διακρίνει μια διάθεση από τις μεγάλες δυνάμεις να νεκραναστήσουν το καταστρεπτικό και ανθελληνικό σχέδιο Ανάν και να το επιβάλουν προβάλλοντας μια σειρά από εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Γι' αυτό και έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αλλά και να διατρανώσει τη βούληση της Εκκλησίας της Κύπρου να μην παραδοθεί το νησί στον κατακτητή και να μη δημοπρατηθεί η ελευθερία των αδελφών μας από τους διεθνείς τοκογλύφους, οι οποίοι ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τον ελληνικό χαρακτήρα της Μεγαλονήσου.
 
Οίκοθεν νοείται ότι στο πλευρό όλων των Ελληνοκυπρίων βρίσκονται οι Ελλαδίτες που αγωνίζονται τα δίκαια του έθνους μας. Τα σχέδια τύπου Ανάν, όσο υπάρχουν Χρυσόστομοι και ομόφρονές τους, δεν πρόκειται να περάσουν.
dimokratianews.gr


 
Τα μυαλά και οι καρδιές των πατριωτών είναι οι ύστατες γραμμές άμυνας του Ελληνισμού.