Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Υπέρ των ανωμάλων (ομοφυλοφίλων) ο ΣΥΡΙΖΑ

 Χριστιανοί μου προσέξτε μην ψηφίσετε αυτούς (δεξιούς και αριστερούς) που στηρίζουν επισήμως την ανωμαλία- κιναιδισμό στον ευλογημένο αυτό τόπο μας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου, ανάλογη μ’ αυτή των 19 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (2008) με την οποία ζητά να νομιμοποιηθεί η σύζευξη (Γάμος!!!) των ανωμάλων -κίναιδων κατά τα πρότυπα κι άλλων ευρωπαϊκών κρατών!
  • Με την πρόταση αυτή θα πάει πολλά βήματα μπροστά ο τόπος ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την ελληνική ορθόδοξη στην συντριπτική πλειονότητά της κοινωνία να την στηρίξει με εκδηλώσεις υπέρ του κιναιδισμού (ομοφυλοφιλίας)!!! Κι αυτό γιατί θα καταστεί η ψυχασθένεια και επισήμως νόμος του κράτους...
  • Εάν ψηφισθεί προσθέτει από τη Βουλή θα αποτελεί «μία ελπιδοφόρα νίκη μέσα στο ζοφερό περιβάλλον του μνημονιακού αυταρχισμού και μήνυμα διεκδίκησης όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων που σήμερα καταπατούνται η καταργούνται»!!!
  • Τη στιγμή που σύσσωμη η ηγεσία της Ορθόδοξης Ρωσίας καταδικάζει τον κατευθυνόμενο από τους εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας κιναιδισμό ο εκκολαπτόμενος για μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Τσίπρας και μία πλειάδα 45 βουλευτών του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούν και με τη βούλα του νόμου να ισχύσουν τα δικαιώματα του γάμου και στη σύζευξη των κίναιδων και εν γένει των ανωμάλων! Στην πρόταση τους επικαλούνται την γνωστή πλέον καραμέλα των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας περί δήθεν ρατσιστικών διακρίσεων αλλά και την πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο σε προσφυγή που κατέθεσε ο γνωστός στο Πανελλήνιο Βαλιανάτος!
    Μάλιστα με κάθε επισημότητα και με στόχο να δώσουν την απαραίτητη δημοσιότητα στο θέμα παρουσιάζουν την πρότασή τους στην κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις 28 Νοεμβρίου. «Η αριστερά στο πλευρό των ομόφυλων ζευγαριών: Διεύρυνση των δικαιωμάτων – Άρση των διακρίσεων» αναγράφει σχετικό ανακοινωθέν του ΣΥΡΙΖΑ!
    Στα χνάρια λοιπόν των δεκαεννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, οι οποίοι με επικεφαλής τον αρχηγό τους καταθέτουν πρόταση νόμου για επέκταση του λεγομένου συμφώνου συμβίωσης και στους κίναιδους!!! Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση νόμου των δεκαεννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2008, εποχή που η ΝΔ προετοίμαζε το έδαφος με την καθιέρωση συμφώνου συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια...
    Εκ των πραγμάτων λοιπόν καλοί μου Χριστιανοί διαπιστώνεται ότι οι πολιτικοί μας επικαλούμενοι λόγους διακρίσεων ως πιθανοί αποδέκτες παρασκηνιακών και όχι μόνο πιέσεων εκδηλώνουν ανοικτά ασέβεια προς το θεσμό του γάμου και κατ’ επέκταση της ελληνικής πατροπαράδοτης οικογένειας!
    Και το πλέον περίεργο είναι ότι ζητούν τη στήριξη των χριστιανών Ορθοδόξων προκειμένου να επιβάλλουν σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας στο όνομα μίας ψεύτικης ελευθερίας και δημοκρατίας παντελώς ξένα προς τον τόπο ήθη και έθιμα. Επιδιώκουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι η «ανωμαλία» είναι μία φυσιολογική κατά πάντα ανθρώπινη επιλογή...! Κι αυτό το κάνουν στο όνομα του νοσηρού εξαγόμενου «ευρωπαϊκού» πολιτισμού της ανθρώπινης κατάπτωσης που προωθούν συστηματικά οι σύγχρονοι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας.
    Είναι πάντως αλήθεια ότι η ελληνική Βουλή, η οποία απαρτίζεται στην πλειονότητά τους από βουλευτές που εκτελούν και συνυπογράφουν εντολές έχει αποδεχθεί επισήμως τη συμφωνία της Λισσαβόνας (ευρωσύνταγμα) που περιλαμβάνει και περιγράφει την ανωμαλία ως σεξουαλική διαφορετικότητα(!!!).
    Κατόπιν αυτών, χριστιανοί μου εάν εδώ και τώρα δεν λάβετε τα μέτρα σας και δεν σκεφτείτε τι ετοιμάζουν στα παιδιά μας τότε να προετοιμάζεστε να αποδεχτείτε μελλοντικά και οίκους ανοχής για κτηνοβάτες αλλά και επισήμως την παιδεραστία. Κι αυτό γιατί ήδη οι περισσότερες εκ των χωρών που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο αιτιολογικό που συνοδεύει την πρόταση νόμου έχουν ήδη αποδεχτεί επισήμως κόμμα παιδεραστών (Ολλανδία) αλλά και την κτηνοβασία (Γερμανία, Δανία, Νορβηγία). Στη Δανία και στη Νορβηγία μάλιστα λειτουργούν νόμιμα και οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες ενώ έχει αναπτυχθεί ένας ιδιότυπος «τουρισμός», όπου κτηνοβάτες από ευρωπαϊκές «πολιτισμένες» χώρες τους επισκέπτονται ομαδικά με εκδρομές που διοργανώνουν τουριστικά γραφεία. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι στο Βερολίνο διαδήλωσαν προσφάτως μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων κατά της κυβέρνησης Μέρκελ διαμαρτυρόμενοι για την σεξουαλική κακοποίηση πάνω από 100.000 ζώων από ανθρώπινα κτήνη! Οι διαμαρτυρόμενοι έλαβαν την απάντηση του υπουργού Πολιτισμού της Γερμανίας ότι προέχει ο σεβασμός στην σεξουαλική διαφορετικότητα, κάτι που ισχυρίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ!!! 
    Αποκρύπτει ωστόσο στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τη de facto δυνατότητα υιοθέτησης και τέκνων από τα ζευγάρια της ανωμαλίας, το οποίο περιλαμβάνεται στα δικαιώματα του γάμου... καθώς και την αλλαγή των γνωστών όρων πατέρας και μητέρα κατά το παράδειγμα της πολιτισμένης Γαλλίας!!!
    Παραθέτουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρεται στην πρόταση που καταθέτει στη Βουλή! Πρόταση που ουσιαστικά προδικάζει την πολιτική του καταδίκη, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους!
     
    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
     
    «Ένα Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης που θα λύνει υπαρκτά προβλήματα, θα καταπολεμά το ρατσισμό και θα δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο με τη σειρά του θα συμπαρασύρει και άλλες διακρίσεις.
    Υπενθυμίζουμε ότι οι εθνικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών ρυθμίζουν με θετικό τρόπο, στην πλειοψηφία τους, την συμβιωτική σχέση ομόφυλων προσώπων, είτε με την πρόβλεψη δυνατότητας σύναψης γάμου (Βέλγιο, Γαλλία, Ισλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο) είτε/και με την πρόβλεψη δυνατότητας σύναψης συμφώνου συμβίωσης (Ανδόρα, Γαλλία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ελβετία, Κροατία), με διαβαθμίσεις και παραλλαγές σε παρεπόμενα δικαιώματα. Μόλις το 2013, η Γαλλία νομοθέτησε και το γάμο μεταξύ ομοφύλων, παρότι από τη δεκαετία του  90 ρυθμίζονταν θεσμικά οι συμβιωτικές σχέσεις ομοφύλων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συμβίωσης.
    Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν περιορίζεται σε αυτό. Πάγια θέση του κόμματος (η οποία επανεπιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο) είναι η αναγνώριση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο, κάτι για το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα οι απαιτούμενοι συσχετισμοί στη Βουλή. Η πρόταση νόμου που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στη δημιουργία των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων, που θα επιτρέψουν το συντομότερο τη νομική κατοχύρωση του δικαιώματος στο γάμο.
    Με την κατάθεση της σημερινής πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δημιουργείται η ευκαιρία να κάνουμε όχι ένα αλλά πολλά βήματα μπροστά.
    Καλούμε:
    - τους βουλευτές όλων των κομμάτων να στηρίξουν αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία και δηλώνουμε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα βελτιώνει το σχέδιο νόμου και θα συμβάλλει στη διεύρυνση των δικαιωμάτων που προβλέπει,
     
    - την ομοφυλοφιλική κοινότητα να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να διασφαλίσει αγωνιστικά ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή,
     
    - την κοινωνία να πλαισιώσει την πρωτοβουλία αυτή με πολύμορφες δράσεις και εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την αλληλεγγύη προς την ομοφυλοφιλική κοινότητα και θα απομονώνουν ρατσιστικές, σεξιστικές και φανατικές φωνές, ώστε να εγκριθεί ο νόμος από τη Βουλή, αποτελώντας μία ελπιδοφόρα νίκη μέσα στο ζοφερό περιβάλλον του μνημονιακού αυταρχισμού και μήνυμα διεκδίκησης όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων που σήμερα καταπατούνται η καταργούνται.
     
    Τι αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση
     
    «-Η σύναψη γάμου η συμφώνου συμβίωσης στη χώρα μας νοείται και επιτρέπεται μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός προσώπων αποκλείεται στην Ελλάδα από την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού η της ταυτότητας φύλου.
    - Ο αποκλεισμός αυτός συνιστά απαγορευμένη διάκριση, παραβιάζει το διεθνές, ευρωπαϊκό και ενωσιακό δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα, έχει δε καθημερινά σοβαρές και επαχθείς συνέπειες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που υποβάλλονται καθημερινά σε δυσμενείς διακρίσεις και στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων: ρύθμιση οικογενειακών σχέσεων, κληρονομικών δικαιωμάτων, φορολόγηση, ασφάλιση, δικαίωμα σε επιδόματα και λοιπά ευεργετήματα που προβλέπονται για τους συζύγους/συντρόφους, στέρηση ακόμη και του δικαιώματος να θεωρηθούν πλησιέστεροι συγγενείς σε περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας του συντρόφου τους και να συμμετέχουν σε αποφάσεις που αφορούν την περίθαλψη και νοσηλεία του.
    - Στην πλειοψηφία τους οι εθνικές νομοθεσίες των λοιπών ευρωπαϊκών κρατών ρυθμίζουν με θετικό τρόπο την συμβιωτική σχέση ομόφυλων προσώπων, είτε με την πρόβλεψη δυνατότητας σύναψης γάμου (Βέλγιο, Γαλλία, Ισλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο) είτε/και με την πρόβλεψη δυνατότητας σύναψης συμφώνου συμβίωσης (Ανδόρα, Γαλλία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ελβετία, Κροατία) με διαβαθμίσεις και παραλλαγές σε παρεπόμενα δικαιώματα. Χαρακτηριστική περίπτωση η Γαλλία, η οποία, εντελώς πρόσφατα, το 2013 νομοθέτησε και το γάμο μεταξύ ομοφύλων, παρότι από τη δεκαετία του  90 ρυθμίζονταν θεσμικά οι συμβιωτικές σχέσεις ομοφύλων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συμβίωσης, το οποίο δεν κατοχύρωνε μόνο τα πλήρη κληρονομικά δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα στην υιοθεσία.
    - Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στα κράτη, στα οποία δεν επιτρέπεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η θεσμική ρύθμιση συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων προσώπων. Η παντελής απουσία θεσμικής ρύθμισης και η απόλυτη αδυναμία άσκησης του δικαιώματος ομόφυλων προσώπων στην οικογενειακή ζωή, λόγω και της απουσίας αποτελεσματικών ένδικων μέσων για τη διεκδίκησή του στη χώρα μας, οδήγησε σε προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και σε πρόσφατη καταδίκη της χώρας μας, για παραβιάσεις του άρθρου 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕυρΣΔΑ). Το ΕΔΔΑ είχε ήδη σε προγενέστερο στάδιο αξιολογήσει, ως ιδιαίτερης σημασίας τις παραβιάσεις των άρθρων 8 και 14 της Ευρ.ΣΔΑ και, τον Σεπτέμβριο του 2012, παρέπεμψε την πρώτη κατατεθείσα προσφυγή στην Ολομέλεια, όπου και συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου του 2013, ενώ στις 7 Νοεμβρίου 2013 ελήφθη η ως άνω απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι η χώρα μας παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
    - Το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, στην ελεύθερη έκφραση και στην οικογενειακή ζωή χωρίς καμία διάκριση, κατοχυρώνονται από το διεθνές και το ενωσιακό δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα. Ειδικότερα: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Συντάγματος, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, υποχρέωση η οποία διατρέχει την ελληνική έννομη τάξη. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει, επίσης, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του (άρθρο 5 παρ.1) ενώ διασφαλίζει απόλυτα την προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας κάθε ανθρώπου χωρίς διάκριση (άρθρο 5 παρ.2). Η αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων με βάση τα ιδιαίτερα φυσικά, κοινωνικά, ιδεολογικά η πολιτισμικά χαρακτηριστικά ομάδων η προσώπων (όπως η φυλή, το χρώμα, η θρησκεία, οι γενεαλογικές καταβολές, η εθνική η εθνοτική καταγωγή, η αναπηρία, το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός η η ταυτότητα φύλου) θεμελιώνεται στην προστασία της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, καθώς και στις αρχές της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης. Η αρχή αυτή διατυπώνεται σε πολλά διεθνή κείμενα και συμβάσεις: στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, στη Διεθνή Σύμβαση «περί καταργήσεως πάσης μορφής φυλετικών διακρίσεων» του 1966 (κύρωση με το Ν.Δ. 494/1970), στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 1989, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών και στις Ιδρυτικές Συνθήκες και στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε άνθρωπος, χωρίς καμμία διάκριση, έχει δικαίωμα στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή. Δεν επιτρέπεται αποκλεισμός κανενός προσώπου από το δικαίωμα στην οικογενειακή και ιδιωτική ζωή, αλλά ούτε και περιορισμός στην ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και της ελευθερίας έκφρασης. Η παρούσα πρόταση νόμου για τη θεσμική ρύθμιση των συμβιωτικών σχέσεων των ομόφυλων ζευγαριών έχει σκοπό να θεραπεύσει, με θετικά μέτρα, τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ/LGBT προσώπων στην Ελλάδα, παραβιάσεις χρόνιες και συστηματικές και βρίσκουν έρεισμα στην Ελληνική νομοθεσία. Κρίνεται, δε, αναγκαία προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των διακρίσεων και της ισότητας της μεταχείρισης και απαντά σε ένα διαχρονικό και επιτακτικό πλέον αίτημα των Φορέων και Συλλογικοτήτων της ΛΟΑΔ/ LGBT κοινότητας που αντανακλά και την ανάγκη της κοινωνίας. Πέραν της δυνατότητας σύναψης Συμφώνου Συμβίωσης και από ομόφυλα πρόσωπα, προτείνεται με την παρούσα πρόταση νόμου ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο προκειμένου το Σύμφωνο Συμβίωσης να καταστεί ασφαλέστερο πλαίσιο για τους θεσμικά αναγνωριζόμενους συντρόφους ανεξαρτήτως φύλου. Προτείνεται, λοιπόν, η κατάργηση του ισχύοντος Ν. 3719/2008 περί σύναψης Συμφώνου Συμβίωσης και η θεσμοθέτηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης με ανάλογες ρυθμίσεις προς τον πολιτικό γάμο.
    Εν συνέχεια παραθέτονται τα άρθρα της πρότασης που υπογράφουν οι κάτωθι 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
     
    Οι προτείνοντες βουλευτές
     
    Τσίπρας Αλέξης
    Αγαθοπούλου Ειρήνη
    Αμανατίδης Γιάννης
    Αμμανατίδου Λίτσα
    Βαμβακά Τζένη
    Βούτσης Νίκος
    Γαϊτάνη Ιωάννα
    Γάκης Δημήτρης
    Γεροβασίλη Όλγα
    Γεωργοπούλου -Σαλτάρη Έφη
    Δερμιντζάκης Κωνσταντίνος
    Διώτη Ηρώ
    Δριτσέλη Παναγιώτα
    Δούρου Ρένα
    Δραγασάκης Γιάννης
    Δρίτσας Θοδωρής
    Ζαχαριάς Κώστας
    Ζερδελής Γιάννης
    Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
    Ιγγλέζη Αικατερίνη
    Κανελλοπούλου Μαρία
    Καραγιαννίδης Χρήστος
    Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
    Κατριβάνου Βασιλική
    Καφαντάρη Χαρά
    Κοντονής Σταύρος
    Κουράκης Τάσος
    Κουρουμπλής Παναγιώτης
    Κριτσωτάκης Μιχάλης
    Κυριακάκης Βασίλης
    Κωνσταντοπούλου Ζωή
    Μαντάς Χρήστος
    Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
    Μιχελογιαννάκης Γιάννης
    Μπάρκας Κωνσταντίνος
    Μπόλαρη Μαρία
    Ξανθός Ανδρέας
    Παπαδημούλης Δημήτρης
    Σταμπουλή Αφροδίτη
    Στρατούλης Δημήτρης
    Τατσόπουλος Πέτρος
    Τσακαλώτος Ευκλείδης
    Τσουκαλάς Δημήτρης
    Φωτίου Θεανώ
    Χαραλαμπίδου Δέσποινα
     
     ΠΗΓΗ: www.orthodoxia.gr


    Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
    Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013