Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ποιός θα διασφαλίσει την ομαλότητα της Αθήνας μετά του τεμένους;

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα στο Ραουαλπίντι του Πακιστάν σε συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών που σημειώθηκαν στη διάρκεια των εορτασμών για την Ασούρα, τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μια σιιτική πομπή πέρασε κοντά από ένα τέμενος την ώρα που ένας σουνίτης ιμάμης κήρυττε στους πιστούς, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.
«Αυτό εξόργισε τους σιίτες που επιτέθηκαν εναντίον του τεμένους και πυρπόλησαν κοντινά καταστήματα», δήλωσε ο Ουάσεμ Άχμαντ αξιωματούχος της αστυνομίας του Ραουαλπίντι.
Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις δύο πλευρές να πετούν πέτρες και ξύλα η μία εναντίον της άλλης, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
«Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 34», επεσήμανε ο Μουχάμαντ Σοάιμπ αξιωματούχος του νοσοκομείου της πόλης όπου έχουν διακομιστεί οι τραυματίες. «Υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί», πρόσθεσε από Μουχάμαντ Γιάσιρ αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.
Από την αρχή της χρονιάς περίπου 400 σιίτες έχουν σκοτωθεί στο Πακιστάν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν σουνίτες εξτρεμιστές, γεγονός που εγείρει φόβους για ένα νέο κύμα βίας με την ευκαιρία της Ασούρα, κυρίως μετά τον θάνατο του επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/294769/aimathres-sygkroyseis-sto-pakistan#ixzz2kkBtf8oo