Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Βασικός 'πυλώνας' της Ρωσίας η Ορθοδοξία

Το βραβείο της Ορθοδοξίας απένειμε στον Πούτιν ο Πατριάρχης.
 Το Βραβείο της Ορθοδοξίας σε αναγνώριση της προσφοράς του και της επιτυχημένης πολιτικής του ώστε να εδραιωθεί η Ρωσία ως ηγέτιδα  δύναμη στον κόσμο, παρέδωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Είναι η πρώτη φορά που απονέμει τέτοιο βραβείο η Ρωσική Εκκλησία, καθώς καθιερώθηκε μόλις φέτος μετά από απόφαση του Διεθνούς Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου, ενός δημοσίου οργανισμού που τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Κατά την τελετή απονομής, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου, τόνισε πως αυτό το βραβείο τιμά τις προσπάθειες του Βλαντίμιρ Πούτιν να καταστήσει τη Ρωσία «μια δυνατή και ισχυρή χώρα που πάνω από όλα σέβεται τον εαυτό της αλλά έχει κερδίσει και τον διεθνή σεβασμό και την εκτίμηση».
Το Διεθνές Ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο,το οποίο ιδρύθηκε το 1993, περιγράφεται από τους ιδρυτές του ως το πλέον σημαντικό διεθνές φόρουμ , που διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνίας των ρώσων πολιτών.