Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Έκθεση για τον εξτρεμισμό στην Ελλάδα

Το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα αποτελεί ουσιαστικά τη δεξαμενή στρατολόγησης για τις εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την έκθεση με τίτλο «Ακροαριστερός Εξτρεμισμός-Πηγή Νεοτρομοκρατίας στην Ελλάδα και Βίαιος Ακροδεξιός Εξτρεμισμός» που συντάχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που φοιτούν στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας.
Η έκθεση (.doc) παρουσιάζει συνοπτικά την ιστορία, τις ημερομηνίες-σταθμούς και τις εξτρεμιστικές ενέργειες του αναρχικού κινήματος. Τρία σημεία της έκθεσης χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής: Πρώτον, το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα, εκμεταλλευόμενο «καταλήψεις-στέκια» αλλά και πανεπιστημιακούς χώρους, αποτελεί τη δεξαμενή στρατολόγησης για τις εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεύτερον, τα μέλη του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου τείνουν χείρα βοηθείας προς τους αλλοδαπούς μετανάστες που διαβιούν στη χώρα με απώτερο σκοπό τον προσηλυτισμό τους στο κίνημα και τη στρατολόγηση νέων μελών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μετά τις πρόσφατες επιθέσεις (σ.σ. Σεπ 2012) κατά μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας, τις οποίες τα άτομα του Α/Α χώρου τις χρεώνουν σε ακροδεξιά άτομα και σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, παρατηρείται μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ αναρχικών – αλλοδαπών, πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κοινού μετώπου εναντίων των ακροδεξιών. Τρίτον, παρατηρείται διείσδυση ατόμων του Α/Α χώρου σε ακτιβιστικές οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και την προστασία της γης, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην εμφάνιση του φαινομένου της οικο-τρομοκρατίας στην Ελλάδα.