Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ποιός μπορεί να εγγυηθεί την προβοκάτσια του αύριο για την Ελλάδα

 Kυνηγούν Χριστιανούς για βλασφημία επειδή βρέθηκαν πυροτεχνήματα τυλιγμένα σε σέλιδες του Κορανίου. του Μανώλη Κείου 
Στο Πακιστάν κυνηγούν Χριστιανούς για βλασφημία επειδή βρέθηκαν πυροτεχνήματα τυλιγμένα σε σελίδες του Κορανίου...
Οι δύο χριστιανοί και οι οικογένειές τους έχουν ήδη φύγει από φόβο μήπως σκοτωθούν. Οι δύο προμηθευτές πυροτεχνημάτων δηλώνουν αθώοι και υποστηρίζουν πως τα αγόρασαν από ένα εργοστάσιο που ανήκει σε μουσουλμάνους. Αναλυτικότερα, δύο Πακιστανοί, Χριστιανοί στο θρήσκευμα, και οι οικογένειές τους εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους στην περιοχή Punjab στο ανατολικό Πακιστάν επειδή φοβούνται για τη ζωή τους , αφού κατηγορήθηκαν για βλασφημία κατά του Κορανίου.
Οι Arif Masih και Tariq Masih είναι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος , όπου πωλούν. Στις 27 Οκτωβρίου πούλησαν στον συντοπίτη τους Muhammad Zahid μια σειρά από πυροτεχνήματα για τη γαμήλια γιορτή του.

Δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά δεν εξεράγησαν, κάποιοι από τους καλεσμένους του γάμου τα άνοιξαν προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί δεν λειτούργησαν και διαπίστωσαν ότι οι σκόνες ήταν τυλιγμένες σε σελίδες που περιείχαν στίχους του Κορανίου . Η ανακάλυψη συγκλόνισε τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους τους οι οποίοι κατέστρεψαν αμέσως το κατάστημα των χριστιανών και κατήγγειλαν τους δύο ιδιοκτήτες στην αστυνομία .

Ο ένας εκ των διιωκόμενων Χριστιανών, Tariq Masih λέει στο AsiaNews : "Εμείς δεν κατασκευάζουμε πυροτεχνήματα , αλλά τα αγοράζουμε από ένα εργοστάσιο κοντά στην περιοχή Gujranwala και δεν ξέρουμε τι υλικά χρησιμοποιούν. Επιπλέον , αυτό το εργοστάσιο ανήκει σε μουσουλμάνους και κανένας Χριστιανός δεν δουλεύει εκεί μέσα ".

Ο Tariq προσθέτει: " Δεν έχουμε αγγίξει καν τις σελίδες του Κορανίου. Η ιδέα της χρησιμοποίησης αυτών των σελίδων για τα πυροτεχνήματα είναι πέρα από κάθε φαντασία , διότι γνωρίζουμε καλά τις συνέπειες ".

Οι ντόπιοι πάντως δεν πίστευσαν τους δύο χριστιανούς και κάλεσαν την αστυνομία να τους συλλάβει τους και να τους επιβάλλει μια παραδειγματική τιμωρία για όσους προσβάλλουν το Ισλάμ . Αρκετοί έχουν απειλήσει ότι, αν η αστυνομία δεν ενεργήσει , θα κυνηγήσουν και θα σκοτώσουν τους δύο "βλάσφημους", όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν .

Οπως ήταν επόμενο οι Arif Masih και Tariq Masih , μαζί με τις οικογένειές τους , έφυγαν από την περιοχή , φοβούμενοι για τη ζωή τους .

Στο Πακιστάν, ο νόμος περί βλασφημίας χρησιμοποιείται συχνά εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων, αλλά και εναντίον των Μουσουλμάνων , προκειμένου να ασκήσουν προσωπικές βεντέτες . Τον περασμένο μήνα ένας Χριστιανός αποκεφαλίστηκε στο Καράτσι , κατηγορούμενος για βλασφημία , για λόγους που σχετίζονται με επαγγελματική αντιπαλότητα .