Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αλβανοί 3ης γενεάς....(Έλληνες) λεηλατούσαν τις περιουσίες των κατοίκων Σαντορίνης: 18 άτομα ρήμαζαν το νησί στις κλοπές εδώ και τρία χρόνια! ΦΩΤΟ

Εξιχνιάστηκαν χθες από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, 22 περιπτώσεις κλοπών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά 18 ατόμων, ηλικίας από 16 έως 32 ετών.Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τέσσερις Έλληνες (3 άνδρες και μια γυναίκα), έναν ομογενή από την Αλβανία, 9 Αλβανούς (8 άνδρες και μια γυναίκα), 2 Βούλγαρους και 2 Ουκρανούς, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για διάπραξη κλοπών, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.Μετά από αξιολόγηση στοιχειών, αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση,
διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι,
"δουλεύοντας" μαζί και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, έκαναν κατά την τελευταία τριετία συνολικά 22 κλοπές από σπίτια και επιχειρήσεις στο νησί της Θήρας.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν είναι δύο κλοπές από παγκάρια εκκλησίας, μία κλοπή από ΚΕΠ του νησιού, κλοπή από κυλικείο σχολείου, από σχολικές μονάδες αλλά και από δωμάτια ξενοδοχείων.
Κατά τη διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων, έγιναν έρευνες στα σπίτια των δραστών, όπου βρέθηκε πλήθος αντικειμένων, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και φακοί εστίασης, ρολόγια, ηλεκτρικά οικοδομικά εργαλεία, ηχεία και συσκευές αναπαραγωγής ήχου και κοσμήματα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Επιπλέον, βρέθηκαν ένα πιστόλι replica με γεμιστήρα και πέντε μεταλλικά σφαιρίδια, καθώς και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος δύο Αλβανών, ηλικίας 19 και 18 ετών, ίσχυαν περιοριστικοί όροι για διάπραξη ληστείας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.