Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πατριάρχης Μόσχας: ''Ο σύγχρονος πολιτισμός προωθεί την αθεϊα''

Του Αιμίλιου Πολυγένη
 Για τον θεσμό της οικογένειας μίλησε για ακόμη μια φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουργκούτ.
"Η οικογένεια είναι ιερό πράγμα, δυστυχώς όμως η τηλεόραση και άλλα ΜΜΕ σήμερα έχουν καταπατήσει τις αξίες. Προβάλουν μια ζωή με απολαύσεις, αλλά και πρότυπα που αποσκοπούν σε έναν άλλο τρόπο ζωής", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο "o σύγχρονος πολιτισμός προωθεί την αθεϊα και ενθαρρύνει τις σατανικές ιδέες."
Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, δίνοντας ένα προσωπικό του παράδειγμα ανέφερε πως τα πολλά τα παιδιά δεν είναι εμπόδιο για τους γονείς.
"Ο παππούς μου είχε εφτά παιδιά και υιοθέτησε και ένα ακόμη. Τρείς φορές φυλακίστηκε και τον έστειλαν στην εξορία, επειδή υπερασπίστηκε την πίστη και την εκκλησία την επόχη των διωγμών από το αθεϊστικό κράτος. Παρά αυτές τις δυσκολίες τα παιδιά μεγάλωσαν και σήμερα όλα έχουν μια ευτυχισμένη ζωή", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.
Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος καταδίκασε το φαινόμενο των αμβλώσεων, υπογραμμίζοντας πως είναι απαράδεκτο μια γυναίκα, όποια ηλικία και αν έχει, να σκοτώνει ένα βρέφος μέσα από τα σπλάχνα της.
"Είναι χαρακτηριστικό πως στο κέντρο οικογενειακής φροντίδας που επισκέφθηκα, ήδη 700 γυναίκες δήλωσαν την άρνησή τους να κάνουν έκτρωση", συμπλήρωσε ο κ. Κύριλλος.
romfea.gr