Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται τα δυσάρεστα μηνύματα απο ένα επι το πλείστον μουσουλμανικό κράτος...ενώ στην Ελλάδα επεξεργάζονται τεμένη με ελληνικά χρήματα

 Δικαστήριο έθεσε υπό απαγόρευση τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.
Κατάσχεση της περιουσίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποφάσισε το δικαστήριοΑιγυπτιακό δικαστήριο απαγόρευσε σήμερα στους Αδελφούς Μουσουλμάνους να προβαίνουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στη χώρα και διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας της οργάνωσης, διευρύνοντας την εκστρατεία για την εξουδετέρωση του ισλαμιστικού κινήματος του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
"Το δικαστήριο απαγορεύει τις δραστηριότητες της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων και της μη κυβερνητικής οργάνωσής της και όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει και οποιαδήποτε οργάνωση προέρχεται απ' αυτές», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μοχάμεντ αλ Σάγεντ.
Το δικαστήριο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να κατασχέσει τα κεφάλαια των Αδελφών Μουσουλμάνων και να διαχειριστεί τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία τους.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που είχαν διεξαχθεί στην Αίγυπτο στα τέλη του 2011. Μετά την καθαίρεση του Μόρσι και τη σύλληψή του, οι νέες αρχές που διορίσθηκαν από το στρατό καταστέλλουν στο αίμα τις διαδηλώσεις των οπαδών του και έχουν συλλάβει τους κύριους ηγέτες της οργάνωσης.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει πως η δικαστική απόφαση είναι πιθανό να οδηγήσει τα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην παρανομία και μπορεί να ενθαρρύνει νεαρούς ισλαμιστές να πάρουν τα όπλα εναντίον του κράτους.
Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, το πολιτικό σκέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε κερδίσει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2011, είναι πιθανόν να απαγορευθεί βάσει της απόφασης αυτής, όπως και η Συμμαχία Εναντίον του Πραξικοπήματος, η οργάνωση οπαδών του Μόρσι που αμφισβητεί τις νέες αρχές της χώρας.
Η ετυμηγορία που ανακοινώθηκε σήμερα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο έφεσης.

Πηγή: AMΠE
kathimerini.gr